Rideklub gøres klar til ny sæson

At være medlem af en rideklub eller forælder er nogle gange lig med hårdt arbejde.

Mens hestene i Jetsmark Rideklub er på sommergræs, knokler medlemmer og forældre med at gøre klar til en ny sæson på Kædegaardsvej, Pandrup.

Mens hestene i Jetsmark Rideklub er på sommergræs, knokler medlemmer og forældre med at gøre klar til en ny sæson på Kædegaardsvej, Pandrup.

Ridesport er meget mere end at sætte sig op på en hest og ride en tur. Det har de forlængst erkendt i Jetsmark Rideklub. Faciliteterne på Kædegaardsvej i Pandrup skal være i orden, og det er ensbetydende med hårdt, ulønnet arbejde. - Når man er medlem af en rideklub, må man være indstillet på den arbejdsbyrde, der følger med, hvor alt naturligvis er på frivillig og ulønnet basis, siger Edith Nøhr, der er sekretær i Jetsmark Rideklub. Senest var i weekenden, hvor medlemmer og forældre havde to travle arbejdsdage med at klargøre folde og alt det indvendige til den kommende sæson. Mange heste er på "sommergræs" her i juli, en slags sommerferie for dyrene, og det blev i særdeleshed udnyttet i weekenden. Alt i stalden blev kalket og malet, og der blev foretaget forskelige udbedringer og reparationer i stalden og på græsfoldene. Det var for eksempel udskiftning af vandkopper, udbedring af skader på vægge, beskæring af træer og buske samt udskiftning af hegn. I forvejen skal alle, der har opstaldet hest, sørge for istandsættelse af egen boks, og dertil kommer de mange andre gøremål omkring klubben. - Bestyrelse og medlemmer kan aldrig holde helt fri. En hest kan jo ikke klare det hele selv, som Edith Nøhr udtrykker det. Tidligere på året løftede frivillige også en kæmpe opgave i at få gjort klar til et udvidet stævne, der blev afviklet i juni. Forud var gået uger med blandt andet malerarbejde, så klubben kunne tage sig godt ud. Det var meget symbolsk for klubben, at banerne strålede om kap med solen den weekend, efter at klubben har været igennem en turbulent tid med sag om underslæb mod en tidligere kasserer. Nu kigges der fremad, og klubben glæder sig til at kunne invitere til Åbent Hus. Det er 15. august, hvor der vil være mulighed for en "trækker-tur" på hesteryg for alle interesserede. - Der vil være fri entré for alle med mulighed for en forfriskning. i form af kaffe, sodavand og hjemmebag, fortæller Edith Nøhr.