Riesling igen i fokus

Schloss Marienlay er Riesling fra Mosel.

Schloss Marienlay er Riesling fra Mosel.

Heldigvis går det godt for de tyske Riesling-producenter. Deres vine er blevet genopdaget af forbrugerne, som sætter stor pris på de klare, rene og tørre vine, som nu er i fokus. Er man nybegynder på den drue, kan den virke lidt karsk. I den situation er det godt at vælge en stil uden for skarp frugtsyre. Schloss Marienlay Riesling Trocken QbA fra Reichgraf von Kesselstatt i Mosel er et godt eksempel, som jeg ville bruge til torsken. Leveren skal også have hvid vin, men i den absolut modsatte ende. Det bedste er Sauternes, den søde vin fra det sydlige Bordeaux. Det kan lyde lidt sært med sød vin til så fed mad, men har man prøvet bare én gang, er der ingen tvivl. Vinene er valgt af Jørgen la Cour-Harbo, NORDJYSKE Mediers vinmedarbejder.