EMNER

Rift om børnene

Børnetallet falder, og der bliver flere private dagplejere

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Peter Broen

BRØNDERSLEV:Der er færre børn at passe, og samtidig er der blevet flere private dagplejere i Brønderslev Kommune. Det mærker man i den kommunale Dagpleje.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

- Særligt i Brønderslev mærker vi det. Der er kommet flere, og det synes jeg godt, vi kan mærke. Der er en vuggestue og mange private børnepassere, så der er mere at vælge i mellem. Konkurrencen er blevet skarpere. Det ville jeg ikke have sagt for tre år siden, der var det i et sundt leje, siger leder af Dagplejen, Jonna Østenkær, og peger på, at der også er områder i kommunen, hvor der ikke er kommet private til.

Bente Karlsen, der er tilsynsførende hos de private dagplejere fortæller, at der nu er godkendt 43 private - og anslår, at det tal var 27 for tre-fire år siden. Der er i dag 167 kommunale dagplejere mod cirka 200 i 2009. Dagplejen har været ude at fyre dagplejere over flere omgange på grund af faldende børnetal.

Det betyder, at cirka hvert femte dagplejebarn i kommunen i dag bliver passet privat.

Færre børn kan mærkes

Kontaktperson for de private dagplejere i den vestlige del af kommunen, Pia Kjær, melder også om, at det dalende børnetal kan mærkes i Brønderslev.

- Vi kan godt mærke, at der mangler nogle børn i forhold til, hvad der har været. Der er forskel på det sammenlignet med bare for et par år siden, det er helt sikkert. Der er ikke så stor forespørgsel på pladserne, som der har været. Der bliver født færre børn nu, og det kan vi alle sammen mærke, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst