Børnepasning

Rift om byens børn

Brønderslev Kommune opsiger driftsaftalen med Hjallerup Børnehave

Arkivfoto

Arkivfoto

HJALLERUP:Hjallerup Børnehave skal til at stå på egne ben.

Børne- og skoleudvalget har valgt at opsige driftsoverenskomsten med Hjallerup Børnehave pr. 1 august 2015 pga. det faldende børnetal. Der bliver simpelt hen ikke brug for tre børnehaver i Hjallerup.

- Fra næste skoleår mener vi, vi kan rumme børnene i de andre børnehaver. Vi behøver ikke de ekstra pladser, siger Lone Lex (V), formand for børne- og skoleudvalget.

De to kommunale daginstitutioner, Møllegården og Petra, kan til sammen rumme 180 børn, og det skulle være tilstrækkeligt fra næste skoleår, hvor der forventes at være 190 børn i børnehavealderen i Hjallerup.

Privat børnehave

Hjallerup Børnehave er en selvejende institution, men kommunen står for driften, så den har i det store og hele fungeret ligesom de kommunale børnehaver. Det er så slut fra næste sommer, men det får ikke bestyrelsen til at dreje nøglen.

- Vi går nu i gang med en proces for at blive privat børnehave. Vi er i dialog med daginstitutionernes landsorganisation, DLO, og vi ser optimistisk på fremtiden, siger Helle Topp, formand for Hjallerup Børnehave.

- Vi har lige ansat en ny daglig leder, Kit Hartmann, til tiltrædelse 15. september, og hun er klar over, hvad der skal ske. Heldigvis har vi god tid. Kontrakten er jo først opsagt til 15. august næste år, påpeger Helle Topp.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.