Rigspolitiet: Der er færre bandemedlemmer

Nye tal fra Rigspolitiet viser et fald i antallet af bandemedlemmer i Danmark. 177 færre er opført på liste.

Rigspolitiet: Der er færre bandemedlemmer

Skal man tro Rigspolitiet, så er der kommet færre bandemedlemmer i Danmark. Ifølge Rigspolitiets seneste opgørelse er der 1686 personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet herhjemme.

Det er 177 personer færre end ved årsskiftet, oplyser DR Nyheder.

Hos Rigspolitiet fortæller politiinspektør Kim Kliver, at antallet af personer med bandetilknytning hele tiden skifter:

- Nu er nedjusteringen sket.

- Og den er primært sket som følge af, at enkeltindivider og nogle løsere bandestrukturer, som har ligget nede i dét, vi kalder niveau to, er blevet opløst som følge af det pres, der har været fra miljøet - dels fra politiets side, siger han til DR Nyheder.

Rigspolitiet udgiver hvert år en rapport omkring bandekriminaliteten i Danmark. Den seneste rapport udkom i maj.

Rapporten viste, at politiet holder øje med ikke færre end 133 rockerklubber og bandegrupperinger i den danske underverden.

Rockerne rekrutterer i høj grad deres nye medlemmer fra danske hooligan-grupperinger, hvor 40-60 personer gennem de senere år er blevet rekrutteret til rockermiljøet.

Hooliganer har for eksempel optrådt som vagter for rockere, ligesom de har deltaget i nogle af rockernes konflikter. Desuden bruger rockerklubberne hooliganer til at skabe kontakt til nye medlemmer, fremgår det af rapporten.

De forskellige rockergrupperinger bredte sig i 2011 ind på hinandens territorier og optog hinandens medlemmer, og det kan føre til voldelige konfrontationer fremover, skriver Rigspolitiet i den seneste rapport.

Banderne er løsere organiseret omkring en eller flere centrale personer, og her sker rekrutteringen oftest blandt yngre søskende og familiemedlemmer, der tiltrækkes af ledernes fremtoning og livsstil.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst