København

Rigspolitiet hæver beredskabet til ”markant forhøjet”

Tirsdag aften har Rigspolitiet besluttet at øge politiets beredskab i kølvandet på fredagens angreb i Paris

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Rigspolitiet har valgt at hæve politiets nuværende beredskab fra ”forhøjet beredskab” til ”markant forhøjet beredskab”.

Det bekræfter Rigspolitiet i en pressemeddelelse onsdag morgen.

- Som følge af terrorangrebet i Paris har dansk politi nu hævet sit interne beredskabsniveau, står der blandt andet i pressemeddelelsen.

- Forøgelsen af beredskabsniveauet sker som følge af den nuværende uafklarede situation i en række europæiske lande, står der yderligere.

Borgerne kommer ikke til at kunne mærke nogen forskel i hverdagen med det forhøjede beredskab. Det har alene betydning for paratheden i politiet, oplyser Rigspolitiet.

Kort varsel

Det forhøjede beredskab betyder blandt andet, at alle landets politikredse sætter deres lokale beredskabsstabe i stabsberedskab, så de kan træde til med kort varsel.

De lokale beredskabsstabe har til formål at koordinere myndighedernes indsats i tilfælde af større beredskabshændelser.

Beslutningen skulle være taget tirsdag aften i kølvandet på en række angreb i Frankrigs hovedstad, Paris, hvor 129 mennesker mistede livet fredag.

Lørdag oplyste Politiets Efterretningstjeneste (PET) ellers, at de blodige angreb i Paris ikke umiddelbart havde givet anledning til at ændre på beredskabet i Danmark.

PET slog dog fast, at man løbende ville vurdere konsekvenserne, som hændelserne i Frankrig kan have for trusselsbilledet i Danmark.

Situationen uændret

- Foreløbig er vores vurdering, at situationen i Danmark er uændret, og at terrortruslen mod Danmark fortsat er alvorlig. Danmark er i forvejen i forhøjet beredskab, sagde Finn Borch Andersen, konstitueret chef for PET, lørdag aften i en pressemeddelelse.

Efterretningschefen tilføjede, at PET er i tæt kontakt med relevante danske og udenlandske myndigheder om situationen.

PET har onsdag ikke ændret vurderingen af terrortruslen mod Danmark, der fortsat vurderes som alvorlig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.