Rigspolitiet mindsker antal bandedrab

Rigspolitiet må nedjustere antallet af drab med relation til bandekonflikten på grund af efterforskningen.

Rigspolitiet mindsker antal bandedrab

Rigspolitiet går fra tre til to bandedrab i år på en dag.

I stedet for tre bandedrab i årets tre første måneder, som Rigspolitiet skrev i et notat til Justitsministeriet offentliggjort tirsdag, er der nu kun tale om to, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse onsdag.

Årsagen er efterforskningen, som har vist, at det retteligt kun er to af drabene, der kan relateres til opgør i bandemiljøet.

- Da notatet blev udarbejdet, var det vores vurdering, at det tredje drab også kunne være en del af bandekonflikten. Det baserede vi blandt andet på den måde, som drabet blev udført på, siger politiinspektør Michael Ask fra Rigspolitiet.

- Men efterforskningen har vist, at årsagen til drabet tilsyneladende skal findes andre steder, forklarer han.

Det ene bandedrab fandt sted på Frederiksberg på Finsensvej, oplyser vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politi.

Den sag drejer sig om drabet på den 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi, som døde efter at være blevet skudt to gange på klods hold 20. februar i år.

Hos Københavns Vestegns Politi er der også kun ét drab, som de vil betegne som banderelateret.

- Drabet på Jonatan i Høje Gladsaxe har vi indberettet som et bandedrab, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Jansson til Ritzau.

Den 19-årige Jonathan Taboryski blev dræbt af skud 11. januar.

Et tredje drab på en 30-årig mand, som afgik ved døden efter flere knivstik, opfatter det lokale politi ikke som banderelateret.

Manden blev fundet stærkt blødende på en parkeringsplads ved Baltorpvej i Ballerup 13. marts og døde af sine kvæstelser to dage senere.

Selvom Københavns Vestegns Politi ikke efterforsker drabet som banderelateret, valgte Rigspolitiet i første omgang at inkludere sagen i sin statistik.

Rigspolitiets notat til Justitsministeriet viser ud over bandedrab, at der i løbet af det første kvartal i år er blevet varetægtsfængslet 112 personer i forbindelse med rocker- og bandekonflikter.

Der er samtidig beslaglagt 32 skydevåben, som med sikkerhed kan sættes i forbindelse med rocker- og bandemiljøet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.