Rigsrevisor advarede minister om skatterod

Skatteministeriet blev advaret om problematiske ejendomsvurderinger et år før Rigsrevisionens undersøgelse.

Rigsrevisor advarede minister om skatterod

Skatteministeriet blev i december 2011 advaret af Rigsrevisionens chef om, at Skat var på gyngende grund med sine ejendomsvurderinger, og at ministeriet burde gennemføre en målrettet genopretning af vurderingerne.

Det skriver Politiken søndag på baggrund af et brev fra daværende rigsrevisor Henrik Otbo til Skatteministeriets daværende departementschef Peter Loft, som Politiken har fået aktindsigt i.

Et år senere iværksatte Rigsrevisionen den undersøgelse, som i august i år endte med skarp kritik af Skats fejlagtige og i nogle tilfælde ulovlige vurderinger.

Brevet fra Henrik Otbo blev sendt 20. december 2011, mens Thor Möger Pedersen (SF) var skatteminister.

Baggrunden var, at rigsrevisionen to måneder tidligere havde afsluttet en anden undersøgelse af Skat og i den forbindelse havde opdaget, at der var generelle problemer med Skats ejendomsvurderinger.

Området har i de senere år generelt "været nødlidende", skrev Henrik Otbo til departementschefen, som derefter fik en meget klar opfordring: "Det er min vurdering, at der er behov for, at Skatteministeriet nu sikrer at administrationen af området fremover fungerer hensigtsmæssigt. Jeg finder det derfor afgørende, at Skatteministeriet fokuserer målrettet på en genopretning af området", skrev Henrik Otbo i brevet.

Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret på Aalborg Universitet, siger til Politiken, at der er tale om, at "brevet er et meget kraftigt vink med en vognstang om, at der er et problem, som de skal gøre noget ved".

Tidligere departementschef Peter Loft siger, at han forlod ministeriet kort tid efter modtagelsen af brevet, og han kan ikke huske, hvad der konkret skete.

- Men det var ikke mit indtryk, at det stod så galt til, som det har vist sig, siger Peter Loft til Politiken.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra daværende skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) eller nuværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.