Rihanna lod vente på sig

Hits og laserlys fra verdensstjernen

Verdensstjernen Rihanna underholdt en pakket Orange Scene på Roskilde Festival. Foto: Scanpix

Verdensstjernen Rihanna underholdt en pakket Orange Scene på Roskilde Festival. Foto: Scanpix

ROSKILDE:Hun er elsket af mange og hadet af måske endnu flere, den 25-årige Rihanna fra Barbados, der fredag aften skulle forsøge at omsætte årets mest omdiskuterede booking på Roskilde Festival til en oplevelse for de mange fremmødte.

Den hitlistedominerende popprinsesse har, siden det i januar blev offentliggjort, at hun skulle spille på årets festival, givet anledning til tilbagevendende og insisterende diskussioner om hendes berettigelse på Danmarks største musikfestival.

Forsinket

Og som om hun ikke var kontroversiel nok i forvejen, lod hun publikum, hvoraf de forreste havde stået klar helt fra morgenstunden, vente en halv time ud over det annoncerede starttidspunkt.

En forsinkelse, der ikke erindres tilsvarende på Orange Scene, siden Axl Rose lod publikum vente en time i 2006.

Om det skyldtes stjernenykker eller et ønske om få mørket til at sænke sig tilstrækkeligt over festivalen, så sangerens lysshow kunne komme til sin ret, skal være usagt.

Men det var ikke noget, der faldt i god jord på den bageste del af pladsen foran scenen, hvor publikum gav sig til at buhe højlydt.

Tålmodigheden rakte dog til, at der fortsat var sort af mennesker foran scenen, da popstjernen endelig trissede ind på scenen, og i et halvanden time langt og tætpakket show badede festivalgæsterne i laserlys, ild og hits som ”Umbrella”, ”We Found Love” og ”Diamonds”.

Spild af tid

De første anmelderreaktioner går i hver sin retning.

Ekstra Bladets berygtede kritiker Thomas Treo giver kun to stjerner ud af seks mulige til Rihanna og kalder hende en ”tarvelig poptæve”.

- Det viste sig hurtigt at selve showet egentlig bare bestod i, at Rihanna skiftevis kløede sig i skridtet og klaskede røven op i det nærmeste videokamera, mens nogle dansere foldede sig lidt tilfældigt ud, konstaterer han og konkluderer:

- Sådan kan man også spilde to timer af sit liv. Og en masse penge.

BT’s Jan Eriksen er mere positiv og punger ud med fire stjerner til popstjernen.

- Rihanna vandt Roskilde her til aften efter en tung, tung start, konstaterer han og fremhæver numre som ”Numb”, ”What’s My Name?”, ”Jump” og ”Man Down” som højdepunkter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.