Riis: Den lå perfekt til Chris Anker

Chris Anker Sørensen var den stærkeste blandt udbryderne og kunne have vundet etapen, mener Bjarne Riis

Tour Feltet før det ramte bjergene på dagens etape. Foto: Scanpix

Tour Feltet før det ramte bjergene på dagens etape. Foto: Scanpix

LA PLANCHE DES BELLES FILLES: Selv om Bjarne Riis på 7-etape både måtte se Michael Mørkøv afgive den prikkede bjergtrøje og bittert måtte sande kort før mål, at syv rytteres udbrud med Chris Anker Sørensen alligevel ikke holdt hjem, er han langt fra utilfreds.

- Det er flot kørt af Chris, siger Saxo Bank-Tinkoff Bank-ejeren.
- Det er lidt ærgerligt, at Garmin-Sharp kører så aggressivt i feltet, når de alligevel ikke har nogen at køre for, siger Riis om holdet, der i en stor del af etapen førte an i feltet bag en udbrydergruppe på syv ryttere.
I den sad Chris Anker Sørensen, som dermed indledte sin jagt på prikkerne.
Allerede efter 15 kilometer lykkedes det rytterne at lægge feltet bag sig, men med få kilometer til mål blev de indhentet.
- Det er lidt Garmin, der ødelægger det i dag, for jeg tror egentlig ikke, der er så mange andre, der er interesserede i at hente dem, siger Bjarne Riis og fortsætter.
- Chris ville have været den stærkeste op ad den sidste stigning. Det lå til en etapesejr. Den lå faktisk perfekt til ham. Men til slut kunne jeg godt se, at det ikke holdt, siger Bjarne Riis.
Chris Anker Sørensen vandt på det lange ridt fire point i konkurrencen om bjergtrøjen og halede dermed ind på Michael Mørkøv, som på daværende tidspunkt kørte i prikker.
Team Skys hjælperytter Chris Froome var dog først over målstregen og sikrede sig dermed 20 point i konkurrencen. Han kan således iføre sig den prikkede trøje på søndagens 8. etape.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.