Riis joker med Mørkøvs prolog-chancer

Michael Mørkøv er udvalgt som sidste starter for Saxo Bank-Tinkoff Bank, når der køres Tour-prolog lørdag.

Riis joker med Mørkøvs prolog-chancer

De cykelryttere, der starter blandt de sidste på en prolog i Tour de France, er det normalt enten klassementryttere eller specialister - eller begge dele.

Det sidste gælder måske også for Michael Mørkøv, som træder ud på boulevarderne i Liège som 18. sidste mand af de 198 startende på prologen, men Saxo Bank-rytteren regner det ikke for ekstra pres fra chefen Bjarne Riis, som har fordelt kortene.

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg lægger et pres på mig selv før prologen, og jeg vil selvfølgelig gerne levere en optimal præstation. Det er en god udgangsposition at starte sent, så man har tiderne fra de andre ryttere, siger Michael Mørkøv.

- Og forhåbentlig er det så sent på dagen, at der ikke er så meget vind på ruten.

Bjarne Riis, som ikke forventer en topplacering til sit hold lørdag, tager fordelingen af holdets pladser meget tilbagelænet.

Spørgsmål: Mørkøv starter sidst på prologen i morgen, ligger der noget særligt i det?

- Ja, jeg forventer, at han kører den bedste tid af alle, siger Bjarne Riis og gnægger.

- Nej, det gør der egentlig ikke. Jeg tror ikke, at det har den store indflydelse i morgen, for vejret skulle være ganske udmærket. Om man starter først eller sidst, får ikke den store betydning, siger Riis.

Michael Mørkøv regner det for helt usandsynligt, at han kan køre med om sejren, selvom distancen passer ham godt. Feltet er for stærkt, lyder hans vurdering.

- Jeg har respekt for, at det er Tour de France. Det bliver en hård konkurrence at deltage i, og derfor vil jeg tro, at top-30 er realistisk for mig, siger Michael Mørkøv.

De danske ryttere starter i således: Anders Lund (14:04), Nicki Sørensen (14:26), Chris Anker Sørensen (15:10), Lars Bak (16:22) og Michael Mørkøv (17:00).

Sidste mand er den forsvarende Tour de France-vinder Cadel Evans, som starter klokken 17:17.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.