Overenskomster

Riis klarede krisen ved at slippe styret

Da Bjarne Riis var tæt på et sammenbrud, overgav han styringen til mellemlederne, som sikrede ro på holdet

Bjarne Riis har været tæt på sammenbrud. Foto: Scanpix

Bjarne Riis har været tæt på sammenbrud. Foto: Scanpix

ORCHIES:Kun de øverste ledere blandt Saxo Bank-Tinkoff Banks cirka 70 ansatte var klar over, at holdejer Bjarne Riis var tæt på et sammenbrud, da alt ramlede i hans organisation tidligere på sæsonen.

Riis orienterede sine sportsdirektører, men holdt i øvrigt en stærk facade, da problemerne med Alberto Contador, der fik karantæne, truslen om at miste licensen og knokleriet med at forny sponsoraterne ramte ham hårdt.
- Han fortalte os på et møde: Jeg har brug for, at I tager lidt over, siger sportsdirektør Philippe Mauduit.
- Jeg vidste det hele, men adskilte det totalt fra rytternes verden. De skal kun fokusere på sporten.
- Mit job er at sørge for, at drengene er fysisk og mentalt på toppen, og at de ikke hører for mange ting omkring dem. Jeg skal lave en boble omkring dem, siger franskmanden.
Riis fortalte i et interview med TV2 før Touren, at han havde ligget bag nedrullede gardiner og var tæt på et sammenbrud, da det stod værst til.
- Han kan bedre end jeg fortælle, hvor deprimeret han var, men jeg tror ikke, at nogen udefra kunne se det. Jeg er næsten sikker på, at havde han ikke fortalt os sportsdirektører det, så ville vi ikke have vidst det, siger Mauduit.
Riis' kone Anne Dorthe Tanderup gav i samme TV2-interview udtryk for, at det kan blive for meget. Man må og skal - sagde Tanderup - sige stop, hvis det bliver for meget.
Det er cykelrytteren Michael Mørkøv for så vidt enig i, men han glæder sig over, at det ikke skete.
- Det er jeg måske ikke den rette til at kommentere, men det kan man da godt sige ja til. Personligt er jeg dog glad for, at Bjarne og Anne Dorthe kom ud af denne krise og valgte at forsætte på holdet, siger Michael Mørkøv.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk