Riis: Matti kan vinde klassiker eller VM

Bjarne Riis er lykkelig for at skulle arbejde sammen med Matti Breschel på ny. Holdejeren tror på store sejre.

Riis: Matti kan vinde klassiker eller VM

Matti Breschel har potentialet til at vinde VM eller en af de helt store forårsklassikere. Sådan er vurderingen hos Breschels gamle og nye arbejdsgiver Bjarne Riis.

Mandag meddelte Team Saxo Bank-Tinkoff Bank, at man har lavet en kontrakt med Breschel for 2013 og 2014, og Bjarne Riis tror på store sejre til den tilbagevendte rytter.

- Lige siden Matti forlod holdet for nogle år siden, har jeg af helt åbenlyse grunde håbet på, at han igen ville komme tilbage. Jeg kender Matti rigtig godt, både som atlet og som person, og jeg ved, hvad han kan opnå på cyklen.

- Når han er i absolut topform, er jeg ikke i tvivl om, at han har potentialet til at vinde en forårsklassiker eller verdensmesterskaberne en dag, og sammen vil vi nu forfølge det mål, siger Bjarne Riis.

Med de store sejre kommer ikke af sig selv, slår Bjarne Riis fast. Matti Breschel har tidligere vundet både sølv og bronze i VM-regi, og skal den danske rytter helt til tops på VM-podiet, så skal der arbejdes benhårdt.

- Det kommer til at kræve masser af hårdt arbejde og commitment, men Matti er meget opsat på at få en frisk start efter nogle år, hvor skader har sat ham tilbage. Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde sammen med ham igen, siger Riis.

Matti Breschel har de seneste to år kørt hos hollandske Rabobank - uden de store resultater til følge. Skader har præget begge sæsonerne på det hollandske hold.

- Han har haft godt af at komme ud og prøve noget andet og finde ud af, at det er hos os, at han gerne vil køre.

- Han har været sat bagud mange gange hos Rabobank på grund af skader, men det ser ud som om, at han er ved at være på rette spor, mener den danske holdejer.

Spørgsmål: Kan du forløse det potentiale, som ikke lykkedes for Rabobank?

- Det kan jeg ikke garantere. Det håber jeg på, og det er planen. Vi skal arbejde intenst med og få ham op dér, hvor han hører hjemme, siger Riis.

Breschel kørte hos Bjarne Riis fra 2005 til og med 2010.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.