Riis-sponsor: Doping og sport hænger sammen

Oleg Tinkov mener, at professionel sport uden doping er en utopi. Bare ikke på Team Saxo-Tinkoff.

Riis-sponsor: Doping og sport hænger sammen

Russeren Oleg Tinkov, der er hovedsponsor for Bjarne Riis' cykelhold Team Saxo-Tinkoff, mener at det er svært at forestille sig professionel sport uden doping.

Det fortalte han på et pressemøde i Moskva, hvor BT havde en korrespondent til stede, der stillede dopingrelaterede spørgsmål til Oleg Tinkov, som dog helst ville undgå at tale om emnet.

- Kan du pege på en professionel sport, der er ren? Hvor der er penge, hvor der er professionel sport - tro mig - der er doping. Tror du, at Formel 1 er ren? Tror du, at fodbold er uden doping? Det er fyldt med doping, lød det fra Tinkov til korrespondenten.

Han afviser dog, at der foregår ulovligheder på Team Saxo-Tinkoff og lader sig ikke anfægte af, at Bjarne Riis ifølge eks-rytteren Tyler Hamilton har haft dopede ryttere på holdet tidligere.

- Det bekymrer mig ikke. Det er bare ord. Hvis der kommer en domstolsafgørelse eller noget, så ser vi på fakta.

- At nogen siger noget, det bekymrer mig ikke. Jeg baserer mig ikke på rygter. Jeg er en forretningsmand. Jeg baserer mig på fakta, sagde russeren på mødet.

Han afviser, at han som sponsor kan gøre ret meget for at bekæmpe doping i cykelsporten.

Det er ifølge den russiske milliardær en opgave for Den Internationale Olympiske Komite, for sportsorganisationer og for politikerne.

Bjarne Riis blev på pressemødet også bedt om blandt andet at kommentere Tyler Hamiltons påstande, men afviste endnu engang, at han havde noget at tilføje.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.