Riis vil ikke love danskere en plads på Tinkoff-Saxo

Bjarne Riis vil fortsat holde øje med danske talenter. Men Tinkoff-Saxo er et internationalt hold.

Riis vil ikke love danskere en plads på Tinkoff-Saxo

For danske ryttere har Bjarne Riis været en naturlig indgang til det allerhøjeste niveau i cykelsporten, World Tour-løbene.

Som holdejer og øverste sportslige ansvarlige for et af verdens bedste cykelhold har Riis håndplukket de største danske talenter og givet dem chancen på den internationale scene.

Men med Oleg Tinkovs køb af Riis Cycling er holdet ikke længere dansk, og Bjarne Riis kan trods sin titel som manager ikke garantere kommende talenter, at der kan blive plads til dem på Tinkoff-Saxo.

- Hvis de er gode nok, bliver der også plads til dem. Jeg vil aldrig nogensinde kigge udenom Danmark, men vi skal også være realistiske.

- Det er et internationalt hold, og det har det altid været, selv om vi har haft et par ekstra danskere, fordi det også har været et danskbaseret hold, siger Riis.

Holdet har i 2013 haft otte danskere på kontrakt.

Indtil nu er det dog kun Chris Anker Sørensen, Michael Mørkøv, Matti Breschel og Christopher Juul Jensen, der foruden de to nytilkomne Michael Valgren og Jesper Hansen er bekræftet til den kommende sæson.

Veteranen Nicki Sørensen er indtil videre sat i venteposition, men Bjarne Riis lover snarlig besked.

- I dag annoncerer vi det her. Vi er i en proces med at gøre holdet helt færdigt, og det kommer til at ske i de næste dage og i næste uge, så det må I have lidt tålmodighed med, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.