Rikke Møller får rekord men ingen medalje

Blandet finale for Rikke Møller Pedersen torsdag aften, idet hun ikke fik medalje, men slog nordisk rekord.

Rikke Møller får rekord men ingen medalje

Svømmeren Rikke Møller Pedersen kunne ikke leve op til de danske forventninger i 200 meter bryst, da hun i OL-finalen torsdag aften endte lige uden for medaljeskamlen på en fjerdeplads.

Til gengæld levede hun op til sin OL-vane for at slå rekorder i disciplinen, da hun for anden gang svømmede sig ind i nordisk rekord. Den lyder nu på 2.21,65 minutter.

Vinder blev ikke overraskende Rebecca Soni fra USA, som slog sin egen verdensrekord med 22.19,59 minutter.

Soni førte det meste af løbet og kom ind i en suveræn tid - 1,13 sekund foran nummer to, Satomi Suzuki fra Japan. Nummer tre blev Juliia Efimova fra Rusland.

Og det var et svømmeløb i rekordernes tegn, idet Suzuki tangerede den asiatiske rekord, mens Efimova slog den europæiske rekord.

Rikke Møller Pedersen lagde i finalen forsigtigt ud. Men hun er hidtil startet i forskellige tempi, og derfor var det ikke til at vide, om hun havde en lang spurt i sig til sidst.

Hun leverede håb til alle danske svømmeentusiaster ved den sidste vending, hvor hun var nået op på en tredjeplads. Den holdt hun dog ikke længe, da Efimova satte tempo i tagene og spurtede sig til en tredjeplads over et halvt minut foran Pedersen.

Rikke Møller Pedersen satte også rekorder onsdag, da hun slog dansk rekord i det indledende heat i tiden 2.22,69 minutter.

I semifinalen senere samme aften gjorde hun ikke bare sig selv kunsten efter, men slog også nordisk rekord med tiden 2.22,23 minutter.

Finalen torsdag var Rikke Møller Pedersens anden finale ved OL denne sommer. Mandag sluttede hun dog længere nede i 100 meter bryst-finalen, da hun kom ind som nummer otte og sidst.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.