Rikke Møller i OL-finalen i ny rekordtid

Rikke Møller Pedersen satte både dansk og nordisk rekord og er klar til OL-finalen i 200 meter bryst.

Rikke Møller i OL-finalen i ny rekordtid

Rikke Møller Pedersen kan godt sætte kryds i kalenderen torsdag aften.

Den 23-årige svømmer skal nemlig deltage i OL-finalen i 200 meter bryst, efter at hun onsdag aften i både dansk og nordisk rekordtid svømmede sig til en førsteplads i sin semifinale.

Det er anden gang inden for mindre end et halvt døgn, at Rikke Møller Pedersen sætter dansk rekord i disciplinen. Rekorden inden OL havde hun selv.

- Jeg kom ind i en god rytme, og jeg prøvede at koncentrere mig om anden halvdel af løbet. Det var bare en god semifinale, og nu skal jeg have opbygget noget energi til finalen, for alle kan se, der bliver svømmet meget hurtigt, siger svømmeren.

Med tiden 2.22,23 i onsdag aftens semifinale ligner Rikke Møller Pedersen efterhånden mere og mere et seriøst bud på en dansk medalje ved legene i London.

Ud over at der er tale om dansk rekord, er danskeren nemlig også kvalificeret til finalen i næstbedste tid. Kun overgået af amerikanske Rebecca Soni, der i den anden semifinale satte verdensrekord og også i det indledende heat var overlegen.

Det er Rikke Møller Pedersens anden finale ved dette års OL. Dog må Pedersen håbe, at det går hende bedre, end det gjorde, da hun mandag sluttede som nummer otte og dermed sidst i 100 meter bryst.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.