Rikke Møller i OL-semifinalen i rekordtid

Danske Rikke Møller Pedersen er klar til semifinalen ved OL efter en overbevisende tid i indledende heat.

Rikke Møller i OL-semifinalen i rekordtid

Når der onsdag aften svømmes semifinaler i kvindernes 200 bryst ved OL i London, er det med danske Rikke Møller Pedersen som en af de 16 deltagere.

Danskeren svømmede onsdag middag indledende heat, og da hun var med i det sidste heat, vidste Møller Pedersen, hvad der skulle til for at gå videre.

Men der var slet ikke grund til at sammenligne sig og spekulere. Danskeren viste høj, høj klasse og svømmede sig sikkert videre i en tid, der slettede hendes egen danske rekord, som blev sat i Italien i 2009.

Den tidligere rekord lød på 2.23,34 minutter og blev sat i en af de nu forbudte fantomdragter, men Rikke Møller Pedersen svømmede onsdag i en almindelig tekstildragt i tiden 2.22,69 minutter.

- Det var dejligt. Jeg fulgte planen om at følge med de andre og så ellers svømme hurtigt på de sidste 50 meter. Jeg har ikke så meget at sige, jeg er bare glad, sagde Rikke Møller Pedersen.

Hun stod efter løbet og dirrede over hele kroppen, og stemmen var tæt på at knække over. Ikke på grund af udmattelse, men fordi hun simpelthen bare var så bevæget og glad over at have svømmet en helt fantastisk tid.

- Jeg håber, at jeg får at vide, at jeg gjorde det godt, og så får jeg sikkert også at vide, at det måske var lidt for hurtigt.

- Men jeg er bare glad for, at alt det, jeg har lavet, endelig virker, sagde fynboen.

Hun har en fornemmelse af, at der sagtens kan være en endnu bedre tid gemt i hende.

Dermed er der al mulig grund til at skrue forventningerne i vejret til den danske svømmepige, som var næsthurtigst af samtlige svømmere i de indledende heat.

Kun amerikanske Rebecca Soni var hurtigere - faktisk mere end et sekund hurtigere.

Guldmedaljen synes dermed nærmest at være uddelt på forhånd, men en tur på medaljeskamlen virker realistisk for Rikke Møller Pedersen.

Første gælder det dog semifinalerne, der svømmes onsdag mellem klokken 21 og 22 dansk tid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.