Rikke Møller slår verdensrekord ved VM

VM-svømmeren Rikke Møller Pedersen slog verdensrekord og kvalificerede sig til finalen i 200-meter bryst.

Rikke Møller slår verdensrekord ved VM

Rikke Møller Pedersen slog verdensrekord i 200-meter bryst i tiden 2.19,11 minutter i semifinalen ved langbane-VM i Barcelona.

Den 24-årige danske topsvømmer er nu favorit til at vinde guld i finalen. Det var foreløbig den tredje verdensrekord, der blev sat ved VM - og den eneste af en dansker.

Rikke Møller Pedersen fik en god start på de første 50 meter, hvor hun med det samme kom ind i en god rytme.

Og hun slap aldrig grebet i front, men gav den fuld gas hele vejen igennem. Konkurrenterne var langt bagefter og kunne kun se skyggen af danskeren.

Rikke Møller Pedersen sparede trods en solid føring overhovedet ikke på kræfterne på de sidste 50 meter, som man har set mange af svømmerne gøre før selve finalen. Der blev svømmet hurtigt lige til det sidste favntag i vandet.

Rikke Møller Pedersen kan dog se frem til hård konkurrence i finalen, for i den anden semifinale viste russeren Yulia Efimova også god form. I tiden 2.19,85 er russeren klar til finalen i næstbedste tid.

Dermed kan der ses frem til fredagens finale med ekstra spænding, da de to hurtigste svømmere formentlig vil presse hinanden til det yderste i medaljekampen. Finalen svømmes fredag klokken 18.55.

Tidligere torsdag var Pernille Blume også i aktion i 100-meter fri. Det danske svømmetalent kom ikke i finalen, da hun kun blev samlet nummer 13 af de 16, der var nået i semifinalerne.

Pernille Blume svømmede de 100 meter i tiden 54,68 sekunder, og det var væsentligt bedre end ved indledende heat i formiddags, hvor tiden lød på 54,88 sekunder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.