Berlin

Rikke Møller vinder igen EM-guld i Berlin

Suveræn dansker vinder med fire sekunder

Rikke Møller Pedersen var som ventet helt suveræn i finalen på 200 meter bryst. Foto: John Macdougall/Scanpix

Rikke Møller Pedersen var som ventet helt suveræn i finalen på 200 meter bryst. Foto: John Macdougall/Scanpix

BERLIN:Danmarks fjerde guldmedalje er i hus ved svømme-EM i Berlin, og for anden gang er det Rikke Møller Pedersen, der kan træde op på det øverste trin på sejrspodiet.

Fynboen var fredag aften ganske suveræn i favoritdisciplinen 200 meter brystsvømning, og med sejren er Møller Pedersen oppe på to guldmedaljer ved mesterskaberne efter triumfen på den halve distance i onsdags.

I Velodromen i Berlin lagde hun sig i front fra start og vendte først efter 50 meter, og det blev snart blot en kamp for at slå sin egen verdensrekordtid fra Barcelona sidste sommer.

Det lykkedes lige akkurat ikke med tiden 2.19,84 minut, og danskeren så - trods sejren - noget skuffet ud efter løbet. Der var fire sekunder ned til den næstbedste, Molly Renshaw fra Storbritannien.

Nogen overraskelse kan triumfen ikke siges at være. Danskeren var på forhånd storfavorit, efter at hun i semifinalen var mere end et sekund hurtigere end den næstbedste i bassinet.

Tidligere har også Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer sørget for danske guldmedaljer ved mesterskaberne i den tyske hovedstad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.