Rindom på guldkurs: Har sejlet det bedste i mit liv

Sejleren Anne-Marie Rindom har lært at styre sit raseri og fører nu Laser Radial-konkurrencen ved OL i Rio.

Olympic Games 2016 Sailing Foto: Scanpix/Olivier Hoslet

Olympic Games 2016 Sailing Foto: Scanpix/Olivier Hoslet

Efter sin diskvalifikation i tredje sejlads i Laser Radial-konkurrencen ved OL i Rio har Anne-Marie Rindom bevist sin klasse.

I fredagens to sejladser blev det til en placering som nummer fire og seks, og hun fører sammenlagt efter de otte første sejladser.

For Rindom handler det ikke om at vinde hver eneste sejlads.

- Det handler om at lave nogle stabile placeringer og have et højt bundniveau. Og det er jeg stolt over i den seneste uge.

- Hvis man ser bort fra diskvalifikationen, så er min værste placering en ottendeplads. Og det viser bare, at jeg har et superhøjt bundniveau.

- Hvis det hele går i vasken lørdag, så har jeg trods alt de seneste fem dage, hvor jeg bare har sejlet det bedste i mit liv. Det er jeg så glad for, siger Rindom.

Inde på land i Rio står hun drivvåd af at slæbe sin båd op af vandet og efter at have taget imod meterhøje bølgeskvulp hele dagen.

- Det var generelt en meget teknisk svær dag, fordi det var omkring tre til fire meter høje bølger og ikke ret meget vind. Forholdene gjorde bare, at det var sindssygt svært at sejle hurtigt.

- Jeg havde fokus på at holde farten gennem bølgerne og bevare overblikket. Man kunne hurtigt blive sur på bølgerne og sur over, at man ikke sejlede så stærkt.

- Jeg lykkedes ret godt med at bevare overblikket og sørgede for, at jeg ikke blev for aggressiv i båden, siger Rindom.

Den temperamentsfulde sejler styrer nu direkte mod en medalje ved legene.

- Jeg ved da godt, jeg fører. Jeg er i hele denne uge lykkedes med at sørge for, at følelser ikke er rendt af med mig.

- Jeg har sørget for at tage de rigtige beslutninger og taget en sejlads ad gangen. Det har fungeret godt for mig, forklarer hun.

Rindom var rasende over diskvalifikationen tidligere på ugen, men har med held brugt raseriet konstruktivt de seneste dage.

- Jeg får ikke noget ud af at fokusere på fortiden. Det er fremtiden, der tæller. Det har vi arbejdet meget med.

- Og jeg har vendt det til mig egen fordel. De gjorde mig sur, og det skulle de aldrig have gjort. Så der kan de bare lære det, kan de, lyder det forfriskende kæphøjt fra Rindom.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.