Ris a la mande med kirsebær sauce

Ingen juleaften uden Ris a la mande

Se udsendelse fra 24NORDJYSKE 4 kuverter

  • 165 g langkornede luksusris - hele korn
  • 1 l økologisk sødmælk
  • 1 stang frisk vanilje
  • 75 g hele smuttede mandler
  • 75 g rørsukker
  • 5 dl fløde til flødeskum
  • 2 spk portvin. Fremgangsmåde Dagen før koges mælk op med marven fra en vaniljestang. Tilsæt ris og sukker og lad det små -simre under jævnlig omrøring i ca 12 minutter. Derefter lad det trække i gryden uden varme under, men med låg på i 15 minutter. Herefter tilsættes mandler, som er smuttede og derefter delt i mindre stykker. Lad massen afkøle ind til næste dag i køleskab. Næste dag røres rismassen lind og jævn. Og tilsættes derefter pisket fløde og en anelse portvin. Kirsebær sauce
  • 165 g frosne kirsebær
  • 1,5 dl æblejuice
  • 165 g rørsukker
  • 1 dl portvin
  • 1 stang kanel
  • Vaniljestangen fra ris a la manden
  • Maizena. Fremgangsmåde Juice og sukker koges op og tilsættes krydderierne. Lad blandingen koge i ca 10 minutter og tilsæt kirsebær. Lad det simre lidt, tilsæt portvin og smag til. Tilsidst jævnes med Maizena.