Cykelsport

Risikerer fængsel: Fuglsang-boss må vente to uger på dom

Afgørelsen i bestikkelsessagen mod Alexandre Vinokourov og Alexandr Kolobnev er udsat til 22. oktober.

Alexandre Vinokourov kørte alene over stregen i Liège-Bastogne-Liège i 2010. Men ifølge anklageren var der tale om aftalt spil.

Alexandre Vinokourov kørte alene over stregen i Liège-Bastogne-Liège i 2010. Men ifølge anklageren var der tale om aftalt spil.

LIèGE: Afgørelsen på sagen mod den tidligere cykelstjerne Alexandre Vinokourov er blevet udsat i to uger.

Vinokourov, der er øverste chef for Jakob Fuglsangs hold, Astana, er sammen med russeren Alexandr Kolobnev anklaget for aftalt spil i forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège i 2010.

Der skulle være faldet dom tirsdag, men den belgiske avis Het Nieuwsblad skriver, at afgørelsen på grund af travlhed i retten i Liège er udsat til 22. oktober.

I det famøse løb kørte de to tiltalte sammen ind på den sidste kilometer, hvor den dengang 36-årige Vinokourov gav sin russiske konkurrent baghjul og drønede alene over målstregen.

Men ifølge anklagen var der tale om aftalt spil. Vinokourov skal have betalt Kolobnev 150.000 euro, svarende til 1,1 millioner, for den prestigefyldte sejr.

Anklageren har krævet seks måneders fængsel og en bøde til begge.

Både Vinokourov og Kolobnev nægter sig skyldige i sagen, der første gang blev omtalt i 2011, da det schweiziske magasin L'Illustré offentliggjorde en mailudveksling mellem de to hovedpersoner.

Alexandre Vinokourov indstillede karrieren i 2012, mens Kolobnev kørte cyklen i garagen fire år senere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst