Risiko for aflyste fly

Strejke hos kabinepersonale i Norwegian kan komme til at betyde aflysninger i Aalborg

Fly fra Norwegian risikerer aflysning, hvis kabinepersonale og ledelse ikke kan blive enige om løn- og arbejdsforhold senest tirsdag midnat. Arkivfoto

Fly fra Norwegian risikerer aflysning, hvis kabinepersonale og ledelse ikke kan blive enige om løn- og arbejdsforhold senest tirsdag midnat. Arkivfoto

AALBORG:Cancelled, cancelled og cancelled.

Sådan kan der komme til at stå på tv-skærmene i Aalborg Lufthavn ud for flyafgange med det norske lavprisselskab Norwegian, hvis forhandlinger mellem flyselskabets ledelse og kabinepersonalet i løbet af mandag og tirsdag ikke giver et resultat, som begge parter kan tilslutte sig.
Fagforeningen Parat, der omfatter cirka tre fjerdedele af Norwegians kabineansatte, har nemlig varslet strejke fra på onsdag. Det skriver branchesitet Takeoff.dk mandag morgen.
Mange afgange fra Aalborg
I Aalborg Lufthavn tager man situationen roligt.
- Hvis kabinepersonalet strejker, så kommer det naturligvis til at berøre de ruter, vi har med Norwegian. Men vi tager det stille og roligt. Sådan er det jo hver gang en personaleforening forhandler med ledelsen i et flyselskab. Så kan en strejke jo komme på tale, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.
Aalborg har på hverdage syv afgange Aalborg-København, i weekenderne desuden en til fem afgange ligeledes til København. Dertil kommer afgange til London tirsdage, torsdage og søndage, afgange til Berlin mandage, onsdage og fredage og en ugentlig afgang til Malaga om lørdagen. I feriesæsonen frem til 27. oktober flyver Norwegian desuden hver lørdag til Mallorca, så en strejke vil næsten uvægerligt betyde aflysninger af fly fra Aalborg Lufthavn.

Forhandler til tirsdag midnat

Fra Norwegian oplyser en pressetalsmand, at det er for tidligt at sige hvilke ruter, der rammes af strejken.

- Vi forhandler med kabinepersonalet helt frem til tirsdag midnat for at finde en løsning, understreger talsmanden.
836 kabineansatte - ud af 1200 i alt - har ifølge en talsmand forhandlet via fagforeningen om blandt andet løn og arbejdsforhold med Norwegian siden juni, men uden at parterne er nået til enighed. Derfor tager fagforeningen nu det tungere skyts med trusler om strejke i brug.

Tillæg som piloter

- Vi kræver acceptable arbejdstidsbetingelser og procentvise løntillæg på linje med piloterne, siger formanden for Norwegian Kabinforening (NK), Marit Lindén til Boarding.no.

Hun understreger dog samtidig, at fagforeningen ønsker Norwegian fortsat skal vokse sig større i og uden for Norge.
Ifølge Marit Lindén er kabinepersonalets krav ikke til at rokke.
- Norske lønninger og arbejdsvilkår må være konkurrencedygtige, men Norwegian skal tilbyde sine ordnede arbejdsvilkår - herunder at dække behovet for fast arbejdskraft med fastansatte, siger hun.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.