Danmark

Risiko for skybrud: Hele landet får en skylle tirsdag

Ifølge DMI er der fare for lokale skybrud tirsdag, der bliver våd uanset hvad.

Tirsdag kan regndråberne falde tungt.

Ifølge DMI er der risiko for lokale skybrud i hele landet med undtagelse af Nordjylland.

Det er dog endnu for tidligt at komme med et egentlig varsel til bestemte egne af landet, der vil være i særlig risiko, oplyser DMI til Ritzau.

- Det er hovedsagelig i den sydvestlige del af landet, at der er størst risiko for, at der kommer mest nedbør. Det kommer ind fra sydvest, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Anja Bodholdt.

Regnen vil falde stort set hele dagen, men det er først hen imod aftentimerne, at det for alvor kan blive en våd omgang.

- Der kommer en front op i morgen formiddag, der giver regn i hele landet. Og det er nok en to til fem millimeter, den giver. Men på bagsiden af den her front, kan der danne sig kraftige byger, siger Anja Bodholdt.

Det er de kraftige byger sidst på dagen, der lokalt kan være regulære skybrud. Det betyder, at der kan falde 15 mm regn eller mere på en halv time.

- Det er fra 16-tiden i morgen og så ved 20-21 tiden er det slut igen, siger Anja Bodholdt om tidsrummet for de mulige skybrud.

Om det ender så galt, tør DMI ikke sige endnu, men sikkert er det, at hele landet skal regne med at få regn.

Skulle der komme kraftig regn og skybrud advarer DMI om fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter samt nedsat sigtbarhed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.