Naturvidenskab

Rissalat med farver og boller med gulerødder (4 pers)

250 g ris 1 bakke babyspinat sorte oliven 1 bakke cherrytomater 4 skiver lufttørret skinke pinjekerner/nødder i skiver (ristede på tør pande)

Dressing 4-5 soltørrede tomater (udblødt i kogende vand 5 min) evt. lidt presset hvidløg ½ dl kirsebæreddike (eller balsamico) 1 lille dåse koncentreret tomatpure Kog risen efter anvisningen på pakken. Blend alle tingene til dressingen. Lad de afdryppede ris trække i dressingen 1 time. Bland med spinatbladene, der er skyllede, og tomater. Læg skinken på bagepapir i ovn ved 200-225 grader, til den er sprød (5 min). Pynt med de ristede pinjekerner/nødder og oliven. Boller med gulerødder (12 stk.) 2½ dl mælk (35 grader) 1½-2 dl fromage frais 50 g gær 1 tsk. salt 1 spsk. sukker 2 æg 2 revne gulerødder 1 dl græskarkerner 1 spsk. hørfrø ca .500 g mel Varm mælken og opløs gæren heri sammen med sukkeret. Tilsæt æg og fromage frais. Rør godt og tilsæt nu frø, kerner og revne gulerødder. Tilsæt det mel, der er nødvendigt og IKKE MERE! Efterhæv lunt, dækket af viskestykke ca. ½ time – dobbelt størrelse. Form til boller, der sættes på plade. De efterhæver 15-20 min.. Bages ved 200 grader (varm luft) 10-12 min.