Ristet helleflynder

Serveret med rosenkål, ristede svampe og risotto

Ristet helleflynder med rosenkål, ristede svampe og risotto. Foto: Carl Th. Poulsen

Ristet helleflynder med rosenkål, ristede svampe og risotto. Foto: Carl Th. Poulsen

Det skal du bruge (4 pers.): 700 g helleflynder 400 g blandet svampe efter eget ønske 3 dl risotto ris Cirka 6 dl hønsefond 1 løg 1 dl hvidvin 100 g rosenkål 1 bdt. hakket persille 50 g revet parmesan 1/2 dl fløde Sådan gør du: Sauter finthakket løg og 100 g hakket svampe i lidt smør tilsæt ris og sauter med. Tilsæt varm hønsefond lidt ad gangen indtil risene er færdige. Tilsæt revet parmesan, fløde og hakket persille og smag til med salt og peber. Skær helleflynderen ud i stykker af 175 g. Rist stykkerne på en pande med bagepapir og lidt olie. Drys med havsalt. Rist de resterende svampe på lun pande med lidt olie og smag til. Damp rosenkålblade i lidt smør og vand med salt i ca. 20 sekunder. Anretning: Anret risotto midt på tallerken med den ristede helleflynder over. Drys med svampe og rosenkål. Pynt med friske krydderurter efter ønske.