Rita og Henny på vej til Fredensborg Slot

Her tager regentparret og hele den kongelige familie imod ved et haveselskab for at anerkende ”Det frivillige Danmark”

Rita Paaske Christensen og Henny Nielsen glæder sig til at komme til kongeligt haveselskab tirsdag eftermiddag. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Rita Paaske Christensen og Henny Nielsen glæder sig til at komme til kongeligt haveselskab tirsdag eftermiddag. Foto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Der kom et brev fra hofmarskallen til borgmester Lars Møller, der blev bedt om at pege på to repræsentanter for ”Det frivillige Frederikshavn”.

Valget faldt på den 77-årige Rita Paaske Christensen, der har været formand for SIND i 30 år, og 56-årige Henny Nielsen, der er frivillig krisevagt på Krisecentret i Frederikshavn.
To værdige repræsentanter for det frivillige og ulønnede arbejde. Nu har de så fået den officielle invitation til Fredensborg Slot med anvisninger om tid og sted, påklædning og navneskilte.

Kender hinanden flygtigt

De to kender kun hinanden flygtigt fra andre sammenhænge. Men nu har de snakket sammen og været inviteret op til borgmesteren og hans sekretær, der har lagt sig i selen for at ordne alt det praktiske, så de får en god tur og en god dag i kongeligt selskab.

- Vi synes jo, der er så mange andre, der kunne fortjene den anerkendelse, men nu har vi besluttet os for at nyde dagen, fortæller Rita Paaske Christensen.
- Jeg er meget beæret og havde aldrig forestillet mig en sådan oplevelse. Jeg er royal, og det bliver ikke mindre med årene, tilføjer Henny Nielsen.

Hjælp til selvhjælp

Udover at hjælpe og støtte andre, forklarer de også samstemmende, at deres frivillige indsats har hjulpet dem selv.

- For mig har det været en lettelse at være åben om min egen psykiske sygdom, som der heldigvis er helt styr på nu, forklarer Rita.
- Og jeg er fuld af taknemmelighed over, at jeg stadig har kræfterne til at beskæftige mig med noget, der interesserer mig, tilføjer hun.
- Sammen med mit kolonihavehus, er samværet med kvinderne på krisecentret med til at holde mig igang. Efter et mislykket parforhold havde jeg intet. Nu ved jeg, at der er nogen, der kan bruge mig, tilføjer Henny.

Mon man skal neje?

Tidligt tirsdag morgen går turen mod Nordsjælland. Efter en forhåbentlig god nats søvn på hotel, vender de næsen mod Vendsyssel igen.

Men inden da er der meget at tænke på.
- Jeg vil egentlig helst nøjes med min stok, men jeg er nok nødt til at have rollatoren med, siger Rita.
- Mon man skal neje, spørger Henny forsigtigt.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.