Udland

Rivaliserende libyske militser i natlige kampe

Flere er såret under kampe mellem rivaliserende militser i Libyens hovedstad Tripoli.

Rivaliserende libyske militser i natlige kampe

Rivaliserende, bevæbnede militser har søndag været i kamp foran Libyens Højeste Sikkerhedskomités hovedkvarter i det centrale Tripoli. Bygningen er ramt af en raketdrevet granat og sat i brand, oplyser et øjenvidne til nyhedsbureauet Reuters.

Mens militsgrupperne kæmpede mod hinanden, benyttede de også lejligheden til at plyndre bygningen, ligesom de indledte et plyndringstogt i området omkring Zawiyagaden, som var overstrøet med varer og murbrokker efter granatangrebet.

En tjenestemand på et nærliggende hospital siger, at der ikke er kommet nogen til skade, mens medlemmer af en anden gruppe siger, at to mennesker er blevet såret af skud.

Kampene brød ud lige efter midnat, natten til søndag, da to militser, som er godkendt af Libyens Højeste Sikkerhedskomité (SSC) kom i klammeri om et tilbageholdt medlem af den ene af de bevæbnede grupper, oplyser beboere i det sydlige Sidi Khalifa-distrikt.

- De voldsomste kampe fandt sted mellem klokken to om natten og klokken syv om morgenen, siger Mohammed Senussi, der er indbygger i Tripoli.

Søndag eftermiddag har området genlydt af skud og folk er hastet i dækning for kugleregnen, oplyser en journalist for nyhedsbureauet AFP. Uidentificerede, bevæbnede mænd har indtaget strategiske stillinger i gaderne.

Nogle beboere siger, at episoden er udløst af en sag om bortførelse og tortur, mens andre siger, at lokale var grebet til våben i et forsøg på at jage militsfolkene ud, fordi de er indblandet i salg af narkotika og alkohol.

Natlige sammenstød mellem militsfolk er ikke usædvanlige i hovedstaden, som fortsat flyder med våben fra konflikten i 2011, der endte med den libyske leder Muammar Gaddafis fald.

Den afgående indenrigsminister Fawzi Abdelali, citeres af det officielle nyhedsbureau Lana for, at han tager afstand fra den ene af militserne, der er involveret i kampene.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.