Ro på Christiania efter rydning af Pusher Street

Lørdag er der roligt på Christiania, men politiet vil end ikke oplyse, om man har været derude.

Christiania og christianitterne ryddede her til morgen selv og på eget initiativ Pusherstreet. Foto: Scanpix/© Uffe Weng

Christiania og christianitterne ryddede her til morgen selv og på eget initiativ Pusherstreet. Foto: Scanpix/© Uffe Weng

Dagen efter, at christianitterne rev hashboderne i Pusher Street ned er der roligt på fristaden.

Politiet vil dog ikke kommentere eller i øvrigt oplyse noget om situationen.

- Vi har sagt det, der skal siges om Christiania, siger pressetalsmand for Københavns Politi Lars Krabbe.

Heller ikke oplysninger om, at politiet lørdag formiddag patruljerede på Christiania vil han kommentere.

- Jeg kan bare gentage, at vi har sagt det, der skal siges, siger han.

Ifølge dr.dk var flere betjente iført skudsikre veste lørdag formiddag at finde i Pusher Street, hvor de patruljerede og blandt andet fotograferede.

Stemningen var angiveligt god, og ifølge dr.dks reporter flokkedes christianitter om politiet for at høre, hvordan det går med den politimand, der sent onsdag aften blev hårdt såret i forbindelse med anholdelsen af en mistænkt hashsælger.

Heller ikke hans tilstand vil pressetalsmanden oplyse noget om.

Politimanden blev ramt af skud i hovedet, da den mistænke hashsælger affyrede flere skud for at undgå at blive anholdt. En anden politimand og en civil person blev ramt i benene af skud.

Torsdag morgen fandt politiet frem til den formodede gerningsmand i Tårnby på Amager. Igen affyrede han skud mod politiet, som skød igen og sårede den 25-årige mand alvorligt. Han døde natten til fredag.

Episoden fik christianitterne til at opfordre folk til at købe deres hash andre steder, og fredag gik de så i gang med at rive hashboderne i Pusher Street ned.

Lørdag formiddag er der stadig ikke organiseret hashhandel på Christiania, men ifølge dr.dk bliver der solgt joints fra inderlommer i området.

Den voldsomme episode har fået debatten om en legalisering af hash til at blusse op igen, og lørdag meddelte De Radikales leder, Morten Østergaard, at partiet nu går ind for en legalisering.

Blandt andre Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti er dog stadig imod.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.