Ro på Vestas-aktien efter turbulent dag

Mandag var Vestas i vælten blandt de aktiehandlende, mens aktien er åbnet mere i ro tirsdag.

Ro på Vestas-aktien efter turbulent dag

Mandag var en Vestas-aktien udsat for en gigantisk rutsjetur med først store fald, så store stigninger for til sidst at slutte med et mindre fald på 2,42 procent.

Tirsdag er aktien, der mandag leverede udsving på mere end 17 procent, åbnet noget mere roligt. Den danske vindmøllekoncern åbnede to procent højere, men lagde sig hurtigt til rette en smule over tirsdagens slutkurs på 27,85 kroner.

- Det var nogle voldsomme bevægelser mandag, og Vestas-aktien vil også tage en del bevægelser tirsdag, om end det bliver mindre end i går, vurderer Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank, over for Ritzau Finans.

Den danske vindmølleproducent var ellers i vælten fra morgenstunden, da den indiske konkurrent Suzlon har modtaget en ordre på 100 megawatt på sit hjemmemarked i Indien med mulighed for ekstra ordrer på op til 200 megawatt.

Men det har investorerne altså ikke umiddelbart trukket aktien i minus ovenpå et par turbulente dage.

Fredag oplyste Bloomberg New Energy Finance til Ritzau Finans, at det europæiske vindmøllemarked står over for en stor opbremsning, hvilket betød store fald fredag.

Mandagen morgen meddelte ABG Sundal Collier så, at man har sænket sin anbefaling på aktien fra "hold" til "sell" og sænket kursmålet til 20,83 kroner mod tidligere 95,26 kroner.

Samtidig skrev Morgenavisen Jyllands-Posten om, at Vestas kan blive presset til gennemføre en kapitalrejsning, hvilket var medvirkende til at sende aktien i knæ tidligt på dagen.

Det var kinesiske opkøbsryger senere mandag, som fik aktien til at stige, mens den altså sluttede i et lille minus, efter at kineserne havde afvist historien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.