Danmark

Roadpricing er den bedste løsning mod bilkøer

Ingeniørforeningen glæder sig over, at roadpricing er med i de endelige anbefalinger fra Trængselskommissionen

Roadpricing er den bedste løsning mod bilkøer

Hvis man skal komme de omfattende bilkøer omkring hovedstaden til livs, er roadpricing den bedste og mest effektive løsning.

Det fremgår af det seneste udkast til Trængselskommissionens rapport, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

I udkastet, der er fra den 6. september, står der:

- At landsdækkende roadpricing er det mest effektive redskab til at regulere efterspørgslen på biltrafik i hovedstadsområdet.

- At roadpricing har potentiale til målrettet at adressere trængselsudfordringen og styrke fremkommeligheden på vejnettet.

- At det primære formål med at indføre landsdækkende roadpricing bør være at øge fremkommeligheden på vejnettet.

Og det glæder Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, hvis roadpricing er med i de endelige anbefalinger fra Trængselskommissionen.

Det er kun et spørgsmål om, at politikerne udviser det nødvendige mod, mener Frida Frost.

- Her er en løsning, hvor man på en intelligent måde kan differentiere, så danskere i udkantsområder ikke bliver ramt på samme måde som, dem der har et reelt alternativ i form af cykel eller offentlig transport, siger hun og fortsætter:

- Det jeg hører fra branchen er, at teknologien er på plads, så hvis politikerne vil, kan vi starte et storskalaforsøg op i morgen.

Trængselskommissionen har siden april undersøgt, hvordan man kan mindske trafikken i hovedstaden. Konklusionerne ventes klar i slutningen af september.

Kommissionen anbefaler samtidig, at man gennemfører landsdækkende forsøg med roadpricing, der skal danne grundlag for en politisk beslutning, skriver DR Nyheder.

Konklusionerne er imidlertid ikke vand på regeringens mølle.

Klimaminister Martin Lidegaard (R) har nemlig på forhånd sagt, at man ikke har planer om at indføre roadpricing. Det skete, da han fremlagde det katalog over midler, der kan reducere CO2-udledningen.

Trængselskommissionen består af 24 repræsentanter fra forskningsmiljøet, erhvervslivet, kommuner, regioner, miljøorganisationer, pendlere og trafik- og miljøorganisationer.

Når kommissionen fremlægger sine anbefalinger i slutningen af denne måned, vil der ifølge DR Nyheders oplysninger ikke være store ændringer i forhold til de konklusioner, der ligger i udkastet fra 6. september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst