Robben sikrer Bayern München hævn over Dortmund

Den hollandske profil scorede kampens eneste mål, da Bayern München sendte Dortmund ud i pokalturneringen.

Robben sikrer Bayern München hævn over Dortmund

Det var revanchens time, da FC Bayern München onsdag aften sendte de forsvarende pokalvindere, Borussia Dortmund, ud af turneringen i kvartfinalerne.

Hjemme på Allianz Arena i München var hjemmeholdet bedst, og med 1-0-sejren fik Bayern samtidig fjernet lidt af mindet om 2-5-nederlaget i sidste års pokalfinale til Dortmund.

Arjen Robben blev matchvinder kort før pausen, da han lidt uden for straffesparksfeltet sendte bolden op i målhjørnet med et flot skud.

Hollænderen havde et godt forsøg efter otte minutter, og senere i første halvleg kunne hjemmeholdets Toni Kroos med rette undre sig over, hvordan han formåede at brænde en stor chance.

Kampen var intens med overvægt i spil og chancer til Bayern München, omend Dortmund kom bedre med i anden halvleg.

Kort før tid havde indskiftede Julian Schieber en stor hovedstødschance, men det endte med Bayerns første sejr over Dortmund i tre år i en kamp i ligaen eller pokalturneringen.

Sejren cementerer magtskiftet i tysk fodbold, hvor de seneste to års mestre Borussia Dortmund i sidste sæson vandt både mesterskabet og pokalturneringen.

Bayern München har et forspring på 17 point ned til netop Dortmund i Bundesligaen, så mesterskabet er mere eller mindre sikret.

I pokalturneringen har Bayern endnu ikke indkasseret et mål i dette års turnering.

Den snart afgående træner, Jupp Heynckes, som til sommer bliver afløst af Josep Guardiola, kan dermed være på vej mod begge de hjemlige titler, ligesom Bayern München er blandt favoritterne til at vinde Champions League.

Tidligere onsdag aften var William Kvist med i hele kampen, da Stuttgart vandt sin kvartfinale med 2-0 hjemme over Bochum fra 2. Bundesliga.

Gæsterne havde Michael Lumb med i hele kampen.

Tirsdag spillede Wolfsburg og Freiburg sig i semifinalerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst