Robotter på PN

Nødvendigt at investere i robot-teknologi

Jacob Bøhme Christensen: - PN-Beslag investerer i robotter. Arkivfoto: Martin Damgård

Jacob Bøhme Christensen: - PN-Beslag investerer i robotter. Arkivfoto: Martin Damgård

BRØNDERSLEV:A/S Peder Nielsen Beslagfabrik skal igennem en større forandrings-proces. Der skal blandt andet investeres i robotter.

Produktionsdirektør Jacob Bøhme Christensen fortæller, at de ca. 100 timelønnede skal igennem et større uddannelses-forløb, med henblik på at kunne betjene maskinerne.

- Det siger sig selv, at der kræves andre kompetencer, når der skal ske en sådan automatisering. Der skal i højere grad arbejdes i teams.

- Vi har en gruppe medarbejdere, der er pligtopfyldende og ansvarsbevidste, og en del af medarbejderstaben er over 50 år, og derfor har de stor erfaring. Gennemsnitsalderen på virksomheden er ca. 50 år.

- Men at skulle betjene robotter, og kunne omstille sig til anden produktion kræver uddannelse, bemærker Jacob Bøhme Christensen, der tilføjer, at der er sket jobrotation, og at der er kommet nye produkter på virksomhedens produktprogram.

Virksomheden har været igennem et forløb, hvor de ansatte er blevet opkvalificeret, og mens de 100 medarbejdere har været på kursus, har 10 vikarer taget over. En del af disse har efterfølgende fået fast job på virksomheden.

- Det er Jobcentret i Brønderslev, der har hjulpet med at skaffe de medarbejdere, der skulle bruges.

A/S Peder Nielsen beslagfabrik er stiftet i 1877, og virksomheden er udvidet adskillige gange. I dag rådes over ca. 22.000 kvadratmeter. Der er ca. 145 medarbejdere på virksomheden, heraf ca. 100 timelønnede.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.