Robotterne flytter ind på EUC Nordvest

EUC Nordvest er klar med den nyeste teknologi

Afdelingsleder Bente Homann demonstrerer en af de robotter, som er på plads i EUC Nordvests nye teknologicenter. Robotten er leveret af Armiga i Nors. <i>Foto: Peter Mørk</i>

Afdelingsleder Bente Homann demonstrerer en af de robotter, som er på plads i EUC Nordvests nye teknologicenter. Robotten er leveret af Armiga i Nors. Foto: Peter Mørk

THISTED:Otte industriteknikere, som mandag afsluttede deres uddannelse på EUC Nordvest i Thisted, har fået lov til at prøve kræfter med avancerede, computerstyrede fræsere og svejseanlæg.

Men endnu mere avanceret teknologi bliver en del af hverdagen for kommende årgange af industriteknikere, skriver Thisted Dagblad.

Til efteråret kan skolen indvie sit nye teknologicenter, som vil blive befolket af industrirobotter af mange slags, og industriteknikerne bliver en af de uddannelser, der kommer til at arbejde meget med den nye teknologi.

- Det skal være en del af uddannelsen, at man kan betjene robotter. de er med til at fremme den optimering af produktionen, som er fremtiden for de løntunge virksomheder. Jeg tror, at der bliver mere og mere brug for den slags kompetencer i bl. a. de virksomheder, der arbejder med vedvarende energi, siger Bente Homann, afdelingsleder på EUC Nordvest.

Med teknologicentret, som indvies efter sommerferien, vil EUC Nordvest på det punkt kunne tilbyde et af landets mest moderne uddannelsesmiljøer. Og Bente Homann håber og tror, at teknologicentret kan trække flere ansøgere til industritekniker-uddannelsen - og dermed sikre en kvalificeret arbejdskraft til egnens virksomheder.

Flere vil søge

Ifølge direktør Hans Chr. Jeppesen er der grund til at tro, at flere har fået øjnene op for industriteknikeruddannelsen. Efter et dyk i 2011, hvor kun seks blev optaget, er der allerede nu 11, som har meldt sig til det hovedforløb, som starter til oktober. Hovedforløbet følger efter 20 ugers indledende grundforløb, hvorefter eleverne vælger retning og skaffer sig en praktikplads.

- Vores fornemmelse siger os, at flere af de elever der påbegynder et grundforløb i august 2012, har interesse for at uddanne sig til industriteknikere, siger Hans Chr. Jeppesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.