Robotterne kommer

: Selvkørende støvsugere skal testes i forsøgsprojekt i 2012

Det lyder tilforladeligt at overlade støvsugningen til de små robotter. I hvilket omfang, det også er tilfældet i hjemmeplejen, skal afklares med et forsøgsprojekt næste år.

Det lyder tilforladeligt at overlade støvsugningen til de små robotter. I hvilket omfang, det også er tilfældet i hjemmeplejen, skal afklares med et forsøgsprojekt næste år.

Robotter med talent for at fjerne skidt fra gulve og tæpper har længe været et fast element i tilbudskatalogerne, og nu kan de små tekniske vidundere være på vej til at erobre sig en plads i hjemmeplejen. En arbejdsgruppe i ældre- og handicapforvaltningen er i færd med at tilrettelægge et forsøgsprojekt med henblik på at afklare, hvorvidt det er en god idé at lade de batteridrevne hjælpere træde til som et supplement til den traditionelle rengøring. På seneste møde i ældre- og handicapudvalget havde SF'eren Felix Henriksen rejst spørgsmålet om brug af robotstøvsuger i hjemmeplejen. Baggrunden var en artikel i NORDJYSKE, hvor en ældre borger kritiserede, at hans badeværelse ikke blev gjort rent i tilfredsstillende grad. - Frigør tid til anden rengøring Robotstøvsugere kan ifølge SF'eren frigøre tid, som hjemmehjælpen kunne bruge til anden rengøring. Den diskussion er ifølge Tina French Nielsen (V), rådmand for ældre- og handicapområdet, for tidlig at tage på et tidspunkt, hvor det ikke er afklaret, i hvilket omfang, robotstøvsugere kan aflaste rengøringen. Først når forsøgsprojektet, der i øjeblikket er ved at blive skitseret, har afklaret, hvor stor hjælp automatikken reelt er, forestår der ifølge French Nielsen en politisk diskussion om, hvorvidt den tid, der bliver frigjort, skal bruges til.