Hjørring

Robust nostalgi på hjul

Smukke lastbiler kørte lørdag paradetur i Vendsyssel - med start og mål i Hjørring

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Bente Poder

HJØRRING:Nypolerede og nyrestaurerede lastbiler i stort tal holdt lørdag formiddag til parade hos Foreningen Nordjysk Lastbilnostalgi - af 2007 på Mads Clausens Vej i Hjørring.

Og førere og interesserede gæster ”sparkede dæk”, snakkede om deres fælles passion og nød synet af de mange gamle skønheder, inden de alle rullede ud på en smuk tur i Vendsyssel - med frokost i Sæby.

72 flotte veteranlastbiler var tilmeldt veteranrallyet, og hermed er løbet i Vendsyssel andet største løb i landet. Silkeborg-løbet i maj er dog fortsat størst.

Deltagerne kom fra hele landet for at køre paradekørsel i sommerlandet, der viste sig fra sin grå og regnfulde side.

En af deltagerne var Ole Vestergaard fra Vebbestrup.

- Det er blevet min hobby, og jeg har haft bilen i otte år, sagde han med et nik mod den smukke Volvo N84 - en bil fra 1969.

Bilen har tidligere kørt i Norge.

- Min far Marius var vognmand og fik sådan en model i 1966. Han gav 66.500 kroner dengang, og han begyndt at køre i den 1. juni 1966 - han kørte blandt andet dyr og mælk, fortalte Ole Vestergaard.

Ole har kørt lastbil siden han var ung, og han kører fortsat som erhvervschauffør. Han drev fra 1976 til 2003 vognmandsforretning i Vebbestrup sammen med sin bror Jens. Nu har lillebror Ib taget over, og firmaet er hermed fortsat i familiens eje.

Ole Vestergaard har stor interesse for de gamle køretøjer.

- Og det er hyggeligt at møde de andre, smilede han.

Ældste lastbil var fra 1929, men langt de fleste biler var fra 60erne og 70erne.

- Jeg glæder mig over standarden over de biler vi ser her i dag. Da man begyndte med veteranrally for 12 år siden, kom der mange gamle lastbiler, og nogle af dem var der ikke gjort ret meget ved. Men de havde nostalgien med sig og en god portion rust, grinede Frank O. Nielsen fra Brønderslev, der er en af de lokale arrangører og selv deltog med sine røde veteranlastbiler.

- De lastbiler vi ser her i dag er lige så flotte så nye - eller jeg vil vove den påstand, at nogle af dem er restaureret sådan, at de er flottere end da de kom på gaden første gang, smilede Frank O. Nielsen.

- Standarden er steget utrolig meget.

Ruten i Vendsyssel bød på seks opgaver undervejs, og målet var ikke at komme ført - målet var på charmerende vis at præsentere transporthistorien, mindes gamle dage og hygge sig i hinandens selskab.

Frank O. Nielsen glædede sig desuden over den store opbakning - både fra deltagerne og fra sponsorerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.