Skotland

Rock-legende får rejst statue

AC/DC-legende får egen statue

En statue af AC/DC’s afdøde forsanger Bon Scott bliver nu rejst - Skotland. Arkivfoto: Scanpix

En statue af AC/DC’s afdøde forsanger Bon Scott bliver nu rejst - Skotland. Arkivfoto: Scanpix

SKOTLAND:En statue af rocklegenden Bon Scott, der især blev kendt som forsanger for den berømte rockgruppe AC/DC, bliver i weekenden rejst til ære for den afdøde rockmusiker.

Og begivenheden bliver lidt af en følelsesmæssig affære, afslører et tidligere bandmedlem ifølge britiske BBC News.

Det bliver i anledningen af den årlige BonFest i den skotske by Kirriemuir, at en bronzestatue af Bon Scott vil blive rejst, og det har krævet to års indsamling, som også bandet selv har bidraget til, før projektet nu er blevet en realitet.

Den tidligere bassist i det legendariske, australske rockband Mark Evans vil officielt afsløre statuen ved weekendens festival, og det bliver en svær omgang, afslører han.

- Det er også meget følelsesladet. Jeg taler altid om Bon i nutid. Jeg føler stadig, at han er her, lyder det fra Marks Evans, som var bassist i bandet fra 1975 til 1977.

- At have noget som dette, der er blevet finansieret af fans, af de folk, som han holdt i hjertet, det er bare fantastisk. Det er en virkelig rørende oplevelse, forklarede Mark Evans desuden til BBC.

Bon Scott, der lød det borgerlige navn Ronald Belford Scott, var forsanger i AC/DC fra 1974 til 1980. Han voksede op i byen Kirriemuir, indtil han som seksårig flyttede til Australien med sin familie.

Bon Scott døde i en alder af 33 år i 1980. Han blev kvalt i sit eget opkast efter en bytur.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.