Danmark

Rock under broen lukker efter 24 år

Arrangørerne af endagsfestivalen Rock Under Broen giver op. De tror ikke længere på festivalens overlevelse.

Rock under broen lukker efter 24 år

Arrangørerne bag Rock Under Broen kaster håndklædet i ringen.

I 24 år har den fynske endagsfestival ellers samlet unge og gamle på græsplænen under Lillebæltsbroen hver sommer den anden weekend i juni.

Men de seneste to år har været katastrofale vejrmæssigt, og når vejret driller, svigter gæsterne. Med en samlet gæld på 3,4 millioner kroner meddelte bestyrelsen den 6. juli sine kreditorer, at festivalen lukker. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Vejret har ødelagt det for os. Vi var foran med billetsalget indtil onsdagen før festivalen i juni, men så lovede vejrudsigten heldagsregn på dagen, og vi solgte stort set ikke flere billetter, siger den nu tidligere formand for Rock Under Broen, Paw Jacobsen, til Fyens Stiftstidende.

Og i julis første uge stod det klart for bestyrelsen, at de ikke ville føre festivalen videre. Lukningen betyder, at Middelfart må vinke farvel til årets største tilbagevendende begivenhed.

- Det er med stor beklagelse, at vi i bestyrelsen i Rock Under Broen ser os nødsaget til at tage dette drastiske skridt, men vi ser desværre ingen anden mulighed, skriver bestyrelsen på hjemmesiden rockunderbroen.dk

Festivalen blev for 24 år siden skabt for at skaffe penge til Middelfart Boldklub, MG&BK. I årenes løb har Rock Under Broen kastet otte til 10 millioner kroner efter fodboldklubben, men på grund af de seneste års underskud lukkes festivalen nu.

- Med det underskud, vi har bygget op gennem de sidste to år, ser vi os ikke i stand til at leve op til vores primære formål, hverken på kort eller lang sigt, siger Paw Jacobsen til Fyens Stiftstidende.

Det blev altså Lenny Krativz, L.O.C og D.A.D, som i juni blev hovednavnene på Rock Under Broens sidste arrangement.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.