Rockere anholdt efter razziaer i rockerborge

Politiet ransager rockerborge i Jylland og på Fyn og finder våben, narko, tyvekoster og penge. 10 er anholdt.

Rockere anholdt efter razziaer i rockerborge

Politiets særlige bandeenhed Task Force Vest har anholdt 10 personer fra rocker- og bandemiljøet efter besøg på 34 tilholdssteder i Jylland og på Fyn.

Ved mandagens ransagninger fandt politiet våben, narkotika, tyvekoster og penge, oplyser fungerende politiinspektør Kirsten Fischer, der er leder af Task Force Vest.

- Vi har lavet en samlet indsat mod rockerborge og i bandemiljøet generelt. Vi har både været hos Hells Angels og Bandidos samt flere bander, siger Kirsten Fischer til Ritzau.

Politiets jurister vurderer efter den store aktion, hvor fem jyske politikredse og Fyns Politi samarbejdede med bandeenheden, hvor mange af de anholdte der skal fremstilles i grundlovsforhør.

- Det er kulminationen på de efterforskninger, som har været rundt om i kredsene, og så ved vi jo, at der er optrappede konflikter i miljøet, hvor der findes våben, som vi gerne vil have fat i, siger Kirsten Fischer.

- Et af formålene med aktionerne, hvor politiet fik hjælp af Skat, er at gøre det rigtig besværligt at "gå til rocker", siger politiinspektøren.

I Horsens blev en 23-årig mand med tilknytning til Bandidos anholdt med en fuldt funktionsdygtig pistol. Han er en af dem, der tirsdag skal for en dommer, oplyser politiinspektør Brian Olsen, Sydøstjyllands Politi, til Ritzau.

Andre steder i Horsens og i Fredericia fandt politiet amfetamin og kokain.

Ved 15 ransagninger i Syd- og Sønderjylland fandt politiet våben i form af slagvåben, kastestjerner og knive. Også her opbevarede rockerne varer i form af amfetamin, hash, og dopingstoffer.

Her blev to rockere på 21 og 31 år anholdt. De er begge fra Esbjerg og har tilknytning til Bandidos. Den yngste sigtes for at være i besiddelse af knap et kilo hash samt et samuraisværd, mens den 31-årige havde mindre mængder narko og flere slagvåben.

Det oplyser vicepolitiinspektør Hans Roost, Syd- og Sønderjyllands Politi, til Ritzau.

I Aarhus stormede politiet 13 adresser og anholdt fem rockere, der er mellem 22 og 51 år. Under ransagningerne fandt politiet to ni millimeter pistoler med ammunition, en gasgranat og flere håndvåben.

En rocker måtte også aflevere sin Harley-Davidson motorcykel til Skat, oplyser fungerende vicepolitiinspektør Merete Olesen til Ritzau.

I Bjergby mellem Holstebro og Viborg fandt Midt- og Vestjyllands Politi tyvekoster i form af haveredskaber. En 22-årig mand har tilstået tyveriet, oplyser vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.