Frederikshavn

Rockguitaren for fuld udblæsning

Timemachine - Koncert og eventyr i vinterferien i Det Musiske Hus

Det gælder om at flippe ud med de rigtige rockattituder - og udklædning som ”i de gode gamle rockdage”. PR-foto

Det gælder om at flippe ud med de rigtige rockattituder - og udklædning som ”i de gode gamle rockdage”. PR-foto

FREDERIKSHAVN:Det Musiske Hus sparker børnenes vinterferie i gang med showet Timemachine om rockguitarens historie. Det foregår i den store sal søndag den 17. februar om eftermiddagen.

Målgruppen er børn og unge over syv år.

Henrik Mygind, der har guitarskole i Elling, spiller selv guitar i showet, som er en blanding mellem en koncert og et eventyr. Han fortæller om eventyret:

- På Caspers 14 års fødselsdag går hans højeste ønske i opfyldelse. Han får den elektriske guitar, han så længe har drømt og plaget om. Det er svært at spille på sådan en, men til sit store held kan han ved hjælp af sin nyerhvervede tidsmaskine, rejse tilbage til dengang det hele begyndte. Sammen med Chuck Berry, Hank Marvin, Jimi Hendrix, Eddie Van Halen og alle de andre guitar-guruer, skal han nok få det lært.

Parykker og udklædning

Det er en fascinerende, lærerig og meget underholdende rejse, Casper - og publikum - kommer ud på. Parykker, udklædning og rock-attituder er med til at understøtte showet.

Skuespiller Allan Klie har på forhånd indtalt eventyret. De musikalske indslag leveres af Henrik Mygind, der også er forfatter til historien, Niels Nello Mogensen og Claus Vesterskov.

Forestillingen har allerede været vidt omkring, blandt andet til 400 skolekoncerter.

- Men nu retter vi fokus mod landets spillesteder og kulturhuse, og foreløbig er koncerterne blevet taget rigtig godt imod af både børn og forældre, udtaler Henrik Mygind.

Lidt om musikerne

Henrik Mygind, forfatter, guitar og vokal. Musiker, musikpædagog fra Det Nordjyske Musikkonservatorium og forfatter til ”Rockguitar” (2000) og ”Rockguitar basic”(2003). Desuden aktuel med Tournesol, samt indehaver af egen guitarskole.

Niels Nello Mogensen, bas og vokal, fast mand i Johnny Madsen Band siden 1996 med masser af erfaring fra de største danske scener. Hovedaktør i Nellovator med to soloudgivelser bag sig, og desuden musiker på mange teaterforestillinger på bl.a. Aarhus Teater og Aalborg Teater.

Claus Vesterskov, trommer, musiker og underviser fra Det Nordjyske Musikkonservatorium, tonsvis af erfaring med bl.a. afrikansk-, symfonisk- og teater-musik.

Der venter publikum en ægte og sober oplevelse langt væk fra dommerpaneler, iscenesættelse og tv-magi.

- Jeg skal selv have mine unger med ind og se denne musikalske eventyrkoncert for børn og deres forældre. De skal lære at mærke musikken live og hvor den kommer fra. udtaler musikchef i Det Musiske Hus, Kasper Bonde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst