Rockkending og poppens nye håb indtager Roskilde Festival

For sjette gang optræder den australske sanger Nick Cave på Roskilde Festival med sin mørkerock og nærvær.

Plakaten tæller i forvejen internationale navne som Eminem, Gorillaz, Bruno Mars, Nine Inch Nails og en række andre fra i alt 35 lande. Foto: Scanpix/Torben Christensen/arkiv

Plakaten tæller i forvejen internationale navne som Eminem, Gorillaz, Bruno Mars, Nine Inch Nails og en række andre fra i alt 35 lande. Foto: Scanpix/Torben Christensen/arkiv

Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack og poppens nye håb Dua Lipa er blandt nyhederne til årets plakat, som dermed kan sendes til trykkeriet, da alle navne nu er præsenteret.

Det fremgår af en liste med 53 musiknavne, som Roskilde Festival offentliggør torsdag.

- Vi forsøger at indfange tidsånden, og det synes jeg, vi gør rigtig godt i år med de store navne som Eminem, Cardi B og Dua Lipa, der er styrende for, hvordan musikken lyder i dag, siger programchef Anders Wahrén.

Det er sjette gang, den australske sanger Nick Cave optræder på festivalen med sin mørkerock og nærvær. 22-årige Dua Lipa modtog for nylig to Brit Awards og var den tredjemest streamede kvindelige kunstner på Spotify.

- Det er værd at lægge mærke til Dua Lipa, som virkelig har klatret hurtigt op ad rangstigen og høstet priser og anerkendelse. Hun kan lave et fantastisk liveshow, siger programchefen.

Desuden optræder Massive Attack, der i årtier har stået bag flere af triphoppens bastunge og dystre klassikere. Bandet er kendt for dets politiske optrædener.

Plakaten tæller i forvejen internationale navne som Eminem, Gorillaz, Bruno Mars, Nine Inch Nails og en række andre fra i alt 35 lande.

- Vi kommer meget rundt i genrerne, og vi slår vores rekord for, hvor mange lande vi har musik fra, siger Anders Wahrén.

Festivalen byder vanen tro også på aktivistisk kunst, hvor deltagerne kan føre samtale med whistleblower Chelsea Manning og klimaaktivisten Tuina Nikienta Olivier.

Dermed er alle navne offentliggjort til den 48. udgave af Roskilde Festival, som i alt vil byde på 174 kunstnere.

Tidligere er navne som The Streets-frontmanden Mike Skinner, David Byrne, Stormzy, Nephew, Benal og First Aid Kit annonceret på 2018-festivalen, som finder sted 30. juni til 7. juli.

Orange Scene åbnes af Saveus med frontfiguren Martin Hedegaard, der vandt den første udgave af X Factor som 15-årig i 2008.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.