Rockwool er den bedste plads

Rockwool i Øster Doense hædret som bedste elevplads af Erhvervsskolerne i Aars

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AARS:Rockwool i Øster Doense er den bedste elevplads i det store geografiske område, hvor Erhvervsuddannelserne i Aars henter sine elever.

Det blev slået fast i går, da virksomheden blev kåret som "Årets Elevplads" inden for erhvervsuddannelserne - også kaldet tekniske EUD. Det skete ved et åbent hus-arrangement på Erhvervsskolerne i Aars.

Det var den 48-årige kvindelige klejnsmedelærling, Gitte Thomsen fra Ullits, der havde indstillet sin læreplads til hæderen.

Hun er i voksenlære på virksomheden, som ved prisoverrækkelsen var repræsenteret af værkfører Jan K.V. Pedersen.

Det er tredje gang, virksomheden i Øster Doense har en kvindelige klejnsmedelærling.

Og hvis det står til Jan K.B. Pedersen ikke den sidste.

- Kvindelige lærlinge føler de skal gøre det mindst dobbelt så godt som mændene - for den generelle holdning er jo, at kvinder og smedefaget er en lidt underlig kombination. Men de kvindelige lærlinge er faktisk rigtig dygtige til faget, siger han.

Gitte Thomsen, der tidligere har arbejdet som ufaglært smed, men til april får papir på sine færdigheder, fik sin elevplads som voksenlærling foran flere unge mænd.

Årsagen til hun har indstillet sin læreplads til "Årets Elevplads" er blandt andet, at Rockwool i Øster Doense bærer præg af hjælpsomhed.

- Alle er gode til at hjælpe hinanden. Man skal ikke bede om hjælp, den kommer af sig selv og alle ved godt, at der er behov for at hjælpe, siger hun.

Det var direktøren på Erhvervsskolerne i Aars, Helene Reffstrup Møller, der overrakte prisen til virksomheden. Den består af en kunstværk.

Skole-skills

I forbindelse med Åbent Hus-arrangementet blev der afholdt semifinale i "Skills-stafetten". Her har samtlige 9. klasser i Vesthimmerland og Rebild Kommuner haft besøg af Erhvervsskolerne, og 9. klasse-eleverne har dyste i en lang række færdigheder. De bedste var med i semifinalen i går, hvor der blandt andet blev konkurreret i at samle hydraulikslager.

Eleverne fra 9. klasserne på Ranum Skole og Farsø Skole vandt. De går nu videre til finalen i Skoleskills i Gigantium i Aalborg 23.-25. januar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.