Rockwool får vrede lokale på nakken i USA

Rockwool, der laver isolering, har lagt sig ud med de lokale i et område i USA, hvor man skal bygge en fabrik.

(arkiv) Danske Rockwool er på kant med de lokale i West Virginia, hvor selskabet er ved at opføre en fabrik. Foto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix

(arkiv) Danske Rockwool er på kant med de lokale i West Virginia, hvor selskabet er ved at opføre en fabrik. Foto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix

Det har skabt røre i lokalsamfundet, at Rockwool er gået i gang med at bygge en ny fabrik i staten West Virginia i USA ved byen Ranson. Det skriver Ritzau Finans.

Den nye fabrik til 150 millioner dollar - 970 millioner kroner - skal producere Rockwools isolering baseret på stenuld, og første spadestik blev taget i slutningen af juni.

Men det er faldet en gruppe borgere i lokalområdet for brystet, at der skal opføres en ny stor fabrik med tilhørende udledning og lastbiltrafik.

Gruppen "Citizens Concerned About Rockwool" har kaldt til flere demonstrationer og dukker op ved offentlige høringer for at blokere for de næste skridt i byggeriet af fabrikken.

Protesterne er samlet i en større Facebook-gruppe og en hjemmeside kaldet "Toxic Rockwool".

- Regeringen støtter Rockwool, en stærkt forurenende, stor fabrik i en lund af æbletræer ved en skole midt i Jefferson County.

- Dens gigantiske 21 etager høje skorstene vil ændre områdets udseende, og luftforureningen vil true vores skoler.

- Vi kæmper for, at det ikke kommer til at ske, skriver gruppen på hjemmesiden.

Rockwool, hvis hovedkvarter ligger i Hedehusene i Nordøstsjælland, har dog i forvejen indhentet alle tilladelser og regner fortsat med at have fabrikken klar i 2020. Selskabet erkender dog, at det bliver nødt til at gå mere i dialog med de bekymrede borgere.

- Vores opgave nu er at blive bedre til at forklare udledningerne og sætte dem i forhold til de sikre grænser, der er.

- USA har ret stramme regler for forurening, og dem holder vi os inden for, siger pressechef Michael Zarin fra Rockwool.

Han venter, at den næste tid vil byde på en mere intensiv kommunikation med lokalsamfundet, og Rockwool har inviteret til et åbent hus-arrangement senere på måneden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.