Rockwool investerer næsten en halv mia.

Opgradering i Øster Doense - koncernen tror på dansk industriproduktion

Der bliver nu investeret næsten en halv milliard i Rockwools fabrik i Øster Doense.  Foto: Lars Pauli

Der bliver nu investeret næsten en halv milliard i Rockwools fabrik i Øster Doense. Foto: Lars Pauli

ØSTER DOENSE: Rockwool investerer 450 millioner kroner i fabrikken i Øster Doense. Hele fabrikken skal opgraderes og strømlines, så den får koncernens mest avancerede produktionsudstyr.

Formålet er højere af produktkvalitet, bedre logistik og lavere omkostninger i forhold til konkurrenterne.
- Vi er markedsleder i Danmark, og med denne nye investering vil vi styrke denne position yderligere, siger Henrik Frank Nielsen, divisionsdirektør i Rockwools Europadivision.

Venter øget salg

- Danmark er et af verdens mest udviklede isoleringsmarkeder og med de kommende lovgivning om energieffektiviseringer, forventer vi at salget vil udvikle sig yderligere i de kommende år, siger han.

Fabrikken i Himmerland har knapt 200 ansatte, og investeringen vil ikke umiddelbart indebære flere nye arbejdspladser.
- Men det er en understregning af, at Rockwool vil holde fastholde arbejdspladserne her. Når vi foretager en sådan opgradering, er det en tilkendegivelse af, at vi tror på industriproduktion i Danmark, siger kommunikationschef Lars Wodschow.

Teknologiske forbedringer

Rockwool-koncernen har de seneste år foretaget betydelige teknologiske forbedringer, og det er ambitionen at udnytte disse fremskridt optimalt til at forbedre positionen på de europæiske kernemarkeder, der udgør mere end 60 procent af omsætningen.

Større fleksibilitet i produktionen og mulighed for at fremstille flere forskellige produkter er et nøgleord ved moderniseringen i Øster Doense. Arbejdet vil strække sig over 2013-14, oplyser Lars Wodschow.
Han forventer ikke, at investeringen i Himmerland vil få negativ indflydelse på Rockwools anden fabrik i Danmark, Vamdrup.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.