Foredrag

Rod i historien: salt, sandflugt og krig

Foredrag i anledning af Skagens byjubilæum

SKAGEN:1600-tallet var nærmest én lang krig, som først sluttede efter Store Nordiske krig i 1721. Samtidig med de mange krige, fandt der såvel en mindre klimaforandring som en overudnyttelse af jorden sted. En forandring som fik stor betydning for beboerne og landskaberne på Skagens Odde.

Det fortæller inspektør ved Nordjyllands Kystmuseum Erik Christensen om sit foredrag, der bliver et dramatisk møde med de historiske realiteter i det nordlige Jylland.

Temaer om Skagen

Skagens 600 års købstadsjubilæum markeres af Nordjyllands Kystmuseum med ovenstående foredrag, som er en række forskellige oplæg under den fælles overskrift ”Rod i historien”.

Temaerne vil kredse omkring livet i Skagen før havn, landevej og jernbane, der vil være fokus på krige, saltsydning og sandflugt, og så skal den spektakulære historie om kaperkaptajnerne, 1800-tallets legaliserede sørøvere, naturligvis også fortælles.

Kom og hør om ”Salt, sandflugt og krig!” på Skagen By- og Egnsmuseum torsdag 7. marts og igen torsdag 21. marts, begge dage klokken 13.30-14.30.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst