Rød blok tager afstand fra Dansk Folkepartis muslimstop

Efter den seneste tids terrorangreb i Europa bør indvandring fra muslimske lande stoppe kortvarigt ifølge DF.

Dansk Folkepartis udmelding om et "muslimstop" er en alvorlig sag, men ikke videre gangbar rent politisk.

Sådan lyder det fra folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S), som ikke tror, at det bliver fremsat i Folketinget, når Christiansborg åbner på ny.

Forslaget stammer fra næstformand Søren Espersen (DF), som fremfører det i en kronik i dagens Berlingske. Han har dog skudt sig selv i foden, er vurderingen.

- Han går islamisternes ærinde, for de ønsker at tale om "dem og os". Det er meget vigtigt, at vi laver en sondring mellem islamister og terrorister og almindelige folk, som stammer fra Mellemøsten.

- Politikere, der lover folk, at de kan forhindre det gennem forskellige love, er populister og løgnere, siger Lars Aslan Rasmussen.

Efter den seneste tids terrorangreb i Europa bør indvandringen fra muslimske lande til Danmark stoppe i en periode på fire til seks år, mener Søren Espersen.

Resten af rød blok er dog heller ikke udpræget begejstret.

- Dansk Folkepartis seneste forslag undergraver ikke alene menneskerettigheder og konventioner, men vil ødelægge Danmark som et frit, åbent og tolerant samfund.

- Forslaget er en trussel mod alle de værdier, som vores samfund hviler på, siger Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, i en skriftlig kommentar.

Også De Radikale tager afstand fra Dansk Folkepartis udmelding, siger fungerende politiske ordfører Andreas Steenberg.

- Dansk Folkeparti taler med to tunger, for Søren Espersen siger, at han ikke er imod muslimer som sådan.

- Jeg kan ikke gennemskue, om de vil gøre alvor af det, eller om det er en prøveballon. Men jeg frygter det værste for efteråret, fordi man kan forestille sig, at Dansk Folkeparti kan få det gennemført til gengæld for, at Liberal Alliance kan lempe topskatten, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst