Udland

Røde Kors evakuerer civile fra Homs

Røde Kors går i gang med at evakuere sårede og civile fra byen Homs. Stridens parter stopper kampe.

Røde Kors evakuerer civile fra Homs

De stridende parter i Syrien, regeringshæren og væbnede oprørere, er gået med til, at International Røde Kors får adgang til den sønderbombede by Homs for at evakuere sårede og civile, der er omringet midt i byen.

Det siger en talsmand for ICRC, der har hovedkvarter i Geneve.

International Røde Kors er i samarbejde med sine syriske kolleger gået i gang med at forberede evakueringen og har sendt mandskab til Homs, hvor der i de seneste dage har været voldsomme kampe mellem oprørere og regeringssoldater.

- Vi har bedt de stridende parter om at få lov til at komme ind i byen. Vi ønsker at komme frem så hurtigt som muligt for at få sårede og civile ud af byen, hedder det i en erklæring fra ICRC.

Hvor mange sårede og civile, der er fanget i kampe mellem regeringssoldater og væbnede oprørere, er uklart. Men der er rapporter om mange sårede, der har behov for øjeblikkelig lægebehandling.

Homs by har været centrum for nogle af de hårdeste stridigheder mellem regeringshæren og væbnede modstandere af præsident Bashar al-Assad. Dele af byen ligger i ruiner, og forsyningen af vand og el er ødelagt over det meste af byen.

Det er første gang, en udenlandsk hjælpeorganisationen får adgang til hjælpe ofre for den nu 16 måneder lange konflikten.

/ritzau/Reuters