Røde Kors i Løkken-Vrå klar med nyt netværk for børnefamilier

Kirsten Olsen
Gruppen bag familienetværket fra venstre: Kirsten Mortensen, Lis Aarlit Jensen, formanden for Røde Kors Karen-Esther Andersen og aktivitetsleder Anni Pedersen. Foto: Kirsten Olsen
16. november 2016 12:57

Røde Kors oplever et stigende antal børnefamilier i en social udsat situation, der beder om hjælp og støtte i hverdagen. Derfor starter Røde Kors i Løkken-Vrå nu et familienetværk, der skal fungere som et socialt pusterum i en ofte presset hverdag. Interesserede kan allerede nu melde sig til det første arrangement.

- Det er med stolthed, at jeg kan sige, at 4 frivillige har meldt sig til opstarten af et familienetværk i Løkken-Vrå. I Røde Kors vil vi gerne være med til at sikre, at ingen børn eller voksne i vores lokalsamfund føler sig isolerede. Det har vi mulighed for nu, siger formand for Røde Kors i Løkken-Vrå, Karen-Esther Andersen.

- Familienetværket henvender sig til børnefamilier i Løkken, Vrå og omegn, fortæller Anni Pedersen som er frivillig aktivitetsleder for familienetværket.

- Det kan være familier, der har svært ved at få pengene til at slå til, er ramt af sygdom, eller har andre udfordringer, der tynger dem i hverdagen, fortsætter hun.

De frivillige fra Røde Kors og de deltagende familier vil mødes til fællesspisning hver anden uge, og vil sammen planlægge, hvad de ellers skal lave. Det kan fx resultere i leg, musik og sang, madlavning, bræt- og boldspil, mulighed for at bytte tøj og legetøj, udflugter og andre sociale arrangementer. Men de frivillige har også mulighed for at støtte den enkelte familie ved at læse nogle papirer igennem fra banken eller kommunen.

Det første arrangement i familienetværket bliver torsdag den 1. december fra klokken 16.30 til ca. 19.30 i Enghaven, Enghavevej 11 i Vrå. Her vil der være fællesspisning, pebernødder bagning og juleklip.

- Vi er allerede i gang med at planlægge flere arrangementer i starten af det nye år. Fx har vi planer om en fælles biograftur i januar, ligesom vi i vinterferien tager en tur i Aalborg teater for at se familieforestillingen Gummi Tarzan, fortæller Anni Pedersen.

Familienetværkene er på landsplan den hastigst voksende aktivitet i Røde Kors. På nuværende tidspunkt er der 50 familienetværk forskellige steder i landet.

Tendensen på landsplan er, at mange børnefamilier lever på kanten af økonomisk fattigdom. (Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet. Familiernes økonomi - fordeling, fattigdom og incitamenter 2015).

Tilmelding til familienetværkets arrangement den 1. december 2016 er nødvendigt og skal ske senest den 27. november til Anni Pedersen. Familier er også velkommen til at ringe, hvis de gerne vil vide mere om familienetværket. Det er altid gratis for familierne at deltage i familienetværket.

Kontakt: Aktivitetsleder for familienetværket i Løkken-Vrå, Anni Pedersen: Telefon 4074 7352. Mail annip1961@gmail.com

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...