Røde Kors: Integrationsindsats bør koordineres bedre

18 anbefalinger fra task force om integration kan styrke indsatsen, mener afdelingschef i Røde Kors.

Røde Kors: Integrationsindsats bør koordineres bedre

Røde Kors ser med positive øjne på de 18 anbefalinger, som en task force har overrakt til socialminister Karen Hækkerup (S) fredag.

Anbefalingerne skal blandt andet gøre det lettere for indvandrere at kombinere danskundervisning med et fuldtidsjob, og forældre med anden etnisk baggrund skal have klar besked om deres ansvar som forældre.

Afdelingschef i Røde Kors Janne Gry Poulsen tror godt, at anbefalingerne kan styrke integrationsindsatsen, men hun understreger dog vigtigheden af en koordineret indsats fra myndigheder og foreninger, hvis integrationen i Danmark skal forbedres.

- Jeg tror virkelig, der er noget at hente, hvis man forstår, at det boligsociale arbejde og kommunens generelle indsats samt den frivillige indsats - samlet set - har stor værdi i de boligbelastede områder, siger Janne Gry Poulsen og fortsætter:

- Spørgsmålet er, om der er konsensus bag anbefalingerne. Om der er enighed hos stat, kommune og foreningers side til, at man rent faktisk bruger anbefalingerne som rettesnor.

Janne Gry Poulsen mener, at kommunernes hidtidige integrationsindsats har båret præg af manglende koordination, og kommunerne har ikke været sikre på, om integrationstiltagene rent faktisk bar frugt.

- Det, der har foregået i kommunerne, har man ikke vidst om virkede eller ej. Det har været uden en egentlig gennemtænkt systematik, men det fornemmer jeg, der er en erkendelse af i kommunerne, siger hun.

Derudover er der stor forskel på, om hvor gode kommunerne har været til at tackle integrationsproblemerne.

- Indsatsen i kommunerne er meget forskellig.

- Nogle steder er man meget bevidst om, at man meget tidligt indrager de frivillige organisationer, og andre gange står den nyankomne person og banker på kommunens dør, og så skal man lave en fælles indsats, siger Janne Gry Poulsen.

Det er Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der har stået i spidsen for task forcen, og den afsluttende rapport giver 18 anbefalinger, som er hentet i de 10 kommuner, som har stor succes med integrationen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.